Ajankohtaista

En Candy Till ja Midnight Prince voittivat Finntack Cupin karsinnat

ke 3. marraskuuta 2021 21.57.00

Iikka Nurmosen valmentama En Candy Till ja Heikki Lehtiniemen Midnight Prince lähtevät karsintavoittajina Finntack Cupin finaaliin, joka ajetaan lauantaina 13. marraskuuta.

 

Tammojen Finntack-karsinta aloitti Toto65-pelin. Hosianna Sisu painui keulaan ja En Candy Till tuli rinnalle. Maalisuoralla Iikka Nurmonen ajoi En Candy Tillin helposti ykköseksi ajalla 15,5a/2120m. Girls With Curls sai johtavan takaa sen verran tilaa, että ehti kakkoseksi ennen Hosianna Sisua. Rachael, Fake Super Fast ja Ilo Hangover menivät myös finaaliin.

 

"En Candy Till lähti tänään rauhallisesti matkaan. Se oli hyvin ajettavissa maalisuoralla, ja siinä on vielä paljon kehitystä jäljellä", ohjastaja-valmentaja Nurmonen sanoi.

 

Oriiden/ruunien Finntack-karsinta ajettiin Toto65-pelin päätöskohteena. Antti Teivainen luovi takarivistä Midnight Princen johtopaikalle. Heikki Lehtiniemen lahjakas ruuna hallitsi ja voitti ajalla 15,4a/2120m. Nenuphar Noir tuli sisärataa pitkin kakkoseksi. Lemieux Boko kiri takaa kolmanneksi. Redonline oli neljäs, Easy Silence viides ja lähdössä laukannut Jakob K.Boko kuudes eli viimeinen finalisti.

 

"Alussa kävi kauhea tuuri, kun väylä aukeni. Jäimme johtavan rinnalle, mutta huomasin, että Venäläinen luopuu keulapaikasta. Johtopaikalla hevosella oli koko ajan hyvä paine", Teivainen sanoi.

 

Montélähdössä mentiin vauhdilla Nitro Diablon komennossa. Liisa Nummen ratsastama montédebytantti, Harri Koivusen tallin Questionmark Me kiri vahvasti takaa ja ennätti ykköseksi ajalla 13,7a/1620m. Van Kronos sinnitteli johtohevosen rinnalta hyvin kakkoseksi.

 

Juha Kortekallion valmentama Ukkoherra otti kolmannen peräkkäisen Vermon voiton, ykköset ovat tulleet viikon välein. Iikka Nurmonen ajoi Ukkoherran keulapaikalle. Briljantti Buugi tarjosi rinnalta miehen vastuksen ja oli vahva kakkonen.

 

Jani Oinosen tallin menestys jatkui Tuplaa voittosumma -lähdössä. Veli-Pekka Toivanen karautti Oinosen valmentaman Otto Erichin keulaan avauspuolikkaan jälkeen. Valjakko hallitsi ja vei 5 000 euron ykkösen ajalla 16,1a/2120m.

 

"Tämä oli meidän ensimmäinen Vermon voitto. Tuntuu hyvältä, että myös päärata on valloitettu. Pieni yllätys on, että Otto Erich on lähtenyt tällaiseen lentoon. Toivasen Vellu tuntee sen sielun elämän, ja kasvattaja ja osaomistaja Olli Timonen on ajanut pohjakunnon”, Oinonen kertoi.

 

Salamakypärät-lähdöstä tuli Werner Orsin ja Patri Filatoffin näytös. Siiri Mäkisen ruuna paineli koko matkan selvässä johdossa, ja Filatoff sai nauttia vauhdista. Anette Antti-Roikon ajama Langen’s Airborne kiri kakkoseksi ja Jere Hurmeen ajama Mark More kolmanneksi. Tilanne Salamakypärät-kilpailusarjassa kiristyi kärjen osalta, kun jäljellä on enää finaali Jyväskylässä. Hurme johtaa 111 pisteellä ja Filatoff on kakkosena 108 pisteellä.

 

"En tiedä, voiko lähtöä voittaa enää helpommin. Werner Ors oli tosi hieno hevonen ajaa. Finaalista tulee tiukka kisa”, Filatoff totesi.