Ajankohtaista

Ensimmäinen Suomen ennätys uudistetulla kaviouralla

ke 15. heinäkuuta 2020 22.13.00

Vermo Areena tarjoaa keväällä kunnostetulla kaviouralla 1000 euron bonuksen jokaisesta uudesta Suomen ennätyksestä ja 2000 euron bonuksen rataennätyksen rikkomisesta. Keskiviikon 15.7. raveissa maksuun lähti ensimmäinen SE-bonus, kun Por Nie Rock ravasi Suomessa syntyneiden vanhempien oriiden ja ruunien Suomen ennätyksen yli 3000 metrin matkalla autolähetyksellä.

Por Nie Rock teki voittotuloksen 14,6/3120a ja aiheutti keskiviikon lähdössä yllätyksen, sillä suurimman pelikannatuksen olivat keränneet kärjessä hurjastelleet Religious ja Selene Lune. Hannu Torvisen ajama Por Nie Rock säästi voimat loppuun ja karautti lopussa selvään voittoon. 3500 euron ykköspalkinnon lisäksi Noora Tuulan hoitama ruuna sai siis 1000 euron bonuksen Suomen ennätyksen rikkomisesta.

Uuden SE-ravurin omistaja ja kasvattaja Aki Porhio kertoi voittajahaastattelussa, miten hieno kilpahevonen Por Nie Rock on ollut koko taustaporukalle. Lähdön ja voittajahaastattelun voi katsoa tästä linkistä.

Keskiviikkona suurta mielenkiintoa keräsi myös kahteen lähtöön jaettu A.V. Marttilan Tammasarja, jossa suomenhevostammat antoivat näyttöjä Seinäjoen kuningatarkilpailuun. Ensimmäisessä lähdössä Antti Teivaisen ajama Tähtituula hallitsi loppuun asti, ja jälkimmäisessä nähtiin Antti Tupamäen ajaman ja valmentaman Hetviinan täydellinen näytös.

Hetviinan soolojuoksun ja Antti Tupamäen voittajahaastattelun voi katsoa tästä linkistä. Koko ravien maalikamerankuvat ja juoksuselostukset löytyvät tästä linkistä.


Por Nie Rock on ensimmäinen hevonen, joka tehtaili uudet Suomen ennätys -lukemat Vermon remontoidulla kaviouralla. Kuva: Pekka Salonen