Ajankohtaista

Espoon Palkinto ja Graceful Swamp Memorial Superlauantain suurkilpailut

to 11. maaliskuuta 2021 13.05.00

Superlauantaina 13.3. Vermo Areenalla juostaan kaksi suurkilpailua: perinteikäs Espoon Palkinto ja uudempi tuttavuus Graceful Swamp Memorial. Espoon Palkinnon historia alkaa Vermon alkuajoilta vuodesta 1979, ja moni lahjakas tamma on historian aikana vienyt kilpailun nimiinsä. Vuodesta 1987 alkaen kilpailu on ollut rajattu nimenomaan tammoille.

Espoon Palkinnossa voittaja saa tänä vuonna 12 000 euroa. Lähtö on todella hienotasoinen. 5-vuotiaana EM-kisan voittanut Stonecapes Queila kuuluu tammojen eliittiin. Peanuts voitti viime syksynä Arvid Åvallin TammaDerbyn ja palasi vahvassa vedossa takaisin kilparadoille viime lauantaina. Willow Pride on joukon isorahaisin ja ehdotonta tammaparhaimmistoa. Myös kolmikon haastajat ovat kovaa luokkaa: Gloria Web, Stoneisle Ocean, BWT Divine, Selene Lune, Ice Wine ja kumppanit.

Graceful Swamp Memorial on avoin 5-vuotiaille lämminverisille. Kilpailu perustettiin viime keväänä edellisenä vuonna menehtyneen koko kansan suosikkihevosen muistolle. Ensimmäinen voittaja oli Religious. Graceful Swamp voitti 4-vuotiaiden ykköskilpailun Suuren Suomalaisen Derbyn vuonna 2019. Oriin nimikkokisaan osallistuva Joseph Boko on menestynyt hienosti sekä Suomessa että Ruotsissa, nyt vastus kovenee entisestään. Voittaja kuittaa 10 000 euroa. Monelle 5-vuotiaalle tämä on harppaus kohti "aikuisten" hevosten lähtöjä.

Graceful Swamp Memorial ajetaan lauantain ravien kahdeksantena lähtönä n. klo 19.35. Espoon Palkinto on lähtö 9, ja se starttaa aikataulun mukaan klo 20.