Ajankohtaista

Euroopan supertähti loisti UET Grand Prix'ssä - 5-vuotiaiden EM Suomeen!

la 12. lokakuuta 2019 21.58.00

Vermon pimenevässä illassa nähtiin maailmanluokan tähti, kun ranskalainen Face Time Bourbon näytti luokkansa ja voitti nelivuotiaiden EM-lähdön UET Grand Prix’n ylivoimaiseen tyyliin. Suomalaisten tunnelmaa nosti 5-vuotiaiden EM-voittoon yltänyt Stonecapes Queila.

Pimenevässä Vermo Areenan illassa loisti yksi tähti kirkkaammin kuin muut. Ranskalainen Face Time Bourbon saapui Suomeen nelivuotiaiden EM-lähdön UET Grand Prix’n voitto mielessään, eivätkä sen taustajoukot joutuneet pettymään.

Björn Goop ohjasti nelivuotiaan oriin suvereeniin voittoon uudella kilpailuennätyksellä 10,7/2120m, mikä on myös kaikkien aikojen kovin Suomessa juostu aika yli 2100 metrin matkalla. Hevonen kuittasi voitosta huiman 200 000 euron ykköspalkinnon.

”Tämä oli kivaa, hevonen on upea”, iloinen ohjastaja Goop hymyili voittajaseremonioissa.

”Se tuntui hyvältä koko ajan ja tiesin, että se tulee hyvin kärjen takaa. Hevonen on hirvittävän nopea.”

Face Time Bourbon on tiedetty erittäin hyväksi hevoseksi ja sille on jo nelivuotiaana ehditty sovitella seuraavan eurooppalaisen suurhevosen viittaa. Useita huippuhevosia ohjastanut Goop allekirjoittaa puheet.

”Tämä on yksi parhaista mitä olen ajanut, ja olen ajanut monia upeita hevosia. Tällä on kapasiteettia pitkälle eteenpäin”, Goop arvioi.

Face Time Bourbonia valmentaa Sebastien Guarato ja sen omistaa italialainen Scuderia Bivans Srl. Valmentaja vahvisti, että nuoren lupauksen tähtäin on Euroopan tammikuisessa huippukilpailussa Prix d’Ameriquessa.

”Hevonen sen lopulta päättää, mutta jos kaikki on hyvin, niin se juoksee vielä syksyllä Pariisissa Prix de Continentalin ja toivottavasti sitten Prix d’Ameriquen”, Guarato sanoi.

Suomalaista raviyleisöä on tänä vuonna hemmoteltu, kun Face Time Bourbonin lisäksi Vermossa nähtiin kevään Finlandia-ajossa maailman ehdottomiin kärkihevosiin lukeutuva Readly Express.

”Kyllä me tulemme mielellämme Suomeen uudestaankin, ja voin ottaa Bold Eaglenkin mukaan”, Guarato nauroi saadessaan niskaansa Face Time Bourbonin omistaja Antonio Somman shampanjasuihkun.

Suomalaisista Mika Forssin ohjastama Lewis Ale oli kilpailun kahdeksas ja Ari Moilasen ohjastama Graceful Swamp kymmenes.

Kuvia EM-raveista tästä linkistä