Ajankohtaista

Fantom Factor Teräsmiesliigan vahvin - Tuukka Varis Junioritähden kärkipaikalle

ke 22. helmikuuta 2023 22.50.00

Henna Halme ajoi Fantom Factorin ykköseksi Karanor Teräsmiesliigassa. Space Oddity toi Veijo Heiskasen ja Henna Halmeen talliin myös Toto65-voiton.

Suosikki Make It Up haki Teräsmiesliigassa johtopaikan. Henna Halme käänsi Fantom Factorin kiriin kolmannesta ulkoa. Brolle F seurasi takana. Fantom Factor puristi ykköseksi ajalla 17,5/3140m. Brolle F kiri hyvin kakkoseksi, Make It Up sijoittui kolmanneksi.

- Fantom Factor teki miehen työn tänään. Pitkä kiri ilman selkää oli kova suoritus. Kun hevonen puristaa lopussa noin, niin tietää, että se on kunnossa, Halme selvitti.

Halme-Heiskasen voitot alkoivat Toto65-pelin kolmoskohteessa, joka oli aloitteleville hevosille. Henna Halme sai pidettyä johtopaikan 4-vuotiaalla Space Oddityllä. Hienoraaminen ruuna paineli helppoon voittoon kovalla tuloksella 16,9/2120m. Kilpailu oli uran toinen.

- Space Oddity on oikein hieno hevonen katsella ja käsitellä. Se meni jo 2-vuotiaana kovaa koelähdössä. Sitten jouduttiin poistamaan luunpaloja, ja paluu tapahtui nyt 4-vuotiaana. Uskomme paljon tähän hevoseen, Halme totesi.

Toto65-alkoi yllätyksellä, kun Kind Of Magic kiri voittoon. Suosikki Mountain Zlatan kiirehti johtopaikalle. Tapio Perttunen tarjosi Kind Of Magicille tarkan juoksun neljäntenä sisäradalla. Tapio Lehtorannan valmentama Kind Of Magic oli kirissä vahvin. Se eteni ykköseksi ajalla 16,5/2140m. Mountain Zlatan pinnisti kakkoseksi.

- Kind Of Magic on tosi hienosukuinen hevonen. Terveyden kanssa on ollut vaikeuksia. Nyt se on parantanut koko ajan ainakin kaikissa minun ajamissani lähdöissä. En vielä uskonut voittoon. Ajoin pitkään neljäntenä sisäradalla, kiri oli hyvä, Perttunen kertoi.

Nuorten ohjastajien Hevosurheilu Junioritähti oli 65-pelin kakkoskohde. Tuukka Varis luotsasi Rocky Cobblerin takarivistä toiseen pariin ulos. Varis käänsi Joni-Petteri Irrin valmennettavan kiriin takasuoralla. Rocky Cobbler paineli varmaan voittoon ajalla 16,5a/2120m. Kyösti Blomeruksen ajama Caboose seurasi terhakkaasti kakkoseksi.

- Kaikki meni matkalla oikein hyvin. Alun otin rauhassa, ja pääsimme unelma-asemiin. Valmentajan kanssa sovittiin, että Rocky Cobbler saa tällaisen reissun, eikä hullutella. On iso asia, että tällaisia nuorten ohjastajien lähtöjä järjestetään, Varis kiitteli.

Vermon viime vuoden voitokkain hevonen Rannan Pomo palasi yhden kakkossijan jälkeen voittokantaan Sisusarjassa. Landen Vinkka piti paalulta lähteneenä johtopaikan. Antti Teivainen nosti Rannan Pomon puolimatkassa rinnalle. Villieläin juoksi johtavan takana. Landen Vinkka laukkasi maalisuoralla voittotaistosta. Mika Mäkelän valmentama Rannan Pomo vyöryi voittoon ajalla 29,8/3160m. Villieläin tuli Landen Vinkan takana kakkoseksi.

- Rannan Pomo on ollut hienossa kunnossa ja pitänyt hienon vireen. Saatiin mennä puolitoista kierrosta selässä, sen jälkeen oli hyvä nostaa toiselle, kun takaa lähestyttiin, Teivainen selvitti taktiikkaa.

Toto65-kierros päättyi No Limit Royaltyn komeaan kirivoittoon. Se oli alkumatkalla johtohevonen ja juoksi lopulta kolmantena sisäradalla. Suosikki Deep Blue Font joutui käyttämään voimia, kun se haki johtopaikan kierroksen juoksun jälkeen. Tommi Kylliäisen ajama No Limit Royalty sai kiritilaa ja tykitti ykköseksi ajalla 14,9a/2120m. The Dude ja Staro Moschino kirivät muille totosijoille ohi Deep Blue Fontin.

- No Limit Royalty on nopea hevonen, ja juoksun pitää mennä kuten tänään. Se on nopea alussa ja nopea lopussa, Kylliäinen sanoi.

Ilta alkoi Winter Monté Meeting -karsinnalla. Anette Antti-Roiko lasketteli Knows Areksella keulasta vakuuttavaan voittoon. Nina Pettersson-Perklénin valmentama ruuna ravasi voittoajan 17,9/2120m.