Ajankohtaista

Ferrari Bork yllätysvoittoon Karanor Teräsmiesliigassa

ke 26. lokakuuta 2022 22.30.00

Ilkka Korpi viihtyy Ferrarin kyydissä. Hän ajoi toisen kerran Rea Leppälän valmentamalla Ferrari Borkilla. Karanor Teräsmiesliigassa tuli toinen voitto tuloksella 16,2/3140m.

Robertino US haki alkumatkalla keulapaikan. Ilkka Korpi tarkkaili lähdön tapahtumia toisen jonon kakkosena. Suosikki Bridge Commander haparoi matkalla pariin otteeseen ja hylättiin. Ferrari Bork punnersi vahvasti päätöspuolikkaalla kolmatta rataa pitkin ja pinnisti 3000 euron voittoon. Royalsky tarjosi tiukan vastuksen ja oli kakkonen.

-Ferrari Bork teki sitkeän esityksen. Se on miellyttävä hevonen ja jaksaa mennä. Sillä on hyvä moottori, ja pitkät matkat sopivat”, Ilkka Korpi totesi.

Toto65-kierros aloitettiin lämminveristen ykkössarjalla. Tapio Perttunen ajoi Tapiro Jetin keulaan avauspuolikkaan täyttyessä. Markus Kiisken valmentama 10-vuotias ori sai vetää ensimmäiset kaksi kilometriä 16,8-kyytiä. Tapiro Jet paineli ykköseksi ajalla 15,7a/2620m. Janne Korven Qvidja’s First kiri takaa kovaa kakkoseksi.

Suosikki Viisori piti kakkoskohteessa keulapaikan, mutta avaus oli kova 21,1-vauhtia. Teemu Okkolin käänsi Säföörin kiriin takasuoralla, ja valjakko eteni varmasti ykköseksi ajalla 25,9a/2120m. Vekraus kiri kakkoseksi ja Masavesa kolmanneksi. Viisori väsyi.

-Säfööri on sitkeä ja tosi hyvä hevonen. Tänään se teki tosi hyvän esityksen. Iso kiitos menestyksestä kuuluu Kalle Oittisella ja hänen tiimilleen. Säfööri oli siellä rekivalmennuksessa”, Okkolin kertoi.

Tuomas Pakkanen hieno ilta jatkui 65-kolmosessa. Hän ajoi Sky Musclen johtopaikalle. Markus Porokan valmentama ori vastasi varmasti ja voitti ajalla 16,9/2120m. Peter Tie oli johtavan rinnalta hyvä kakkonen.

Team Vermo 2017 omistama Rannan Pomo jatkoi voittotahdissa 65-nelosessa. Antti Teivainen pamautti Mika Mäkelän valmentaman ruunan seiskaradalta keulaan ohi Villieläimen. Rannan Pomo hallitsi, eikä Villieläin saanut takaa kiritilaa. Rannan Pomon viides peräkkäinen voitto tuli ajalla 26,8a/2120m.

-Huomasin, että pystymme ohittamaan pahimman vastustajan ja ajoin keulaan. Pomo oli tänään vähän meneväinen. Hevosen hyvä vire jatkuu, ja voitto tuli varmasti. Omistajaporukassa on henkilöitä, joita olen tuntunut kymmeniä vuosia, Teivainen sanoi.

Mika Taittosen Truedream A.F. juoksi toisen startin pitkän tauon jälkeen ja oli erinomainen 65-pelin päätöskohteessa. Truedream piti ykkösradalta keulat. Se veti kovaa koko matkan ja voitti helposti ajalla 13,5a/2120m. EL Indeed oli johtavan rinnalta terhakka kakkonen. Rahajamatch kiri takaa kolmanneksi.

Kylmäveristen Tammatähti ajettiin ennen 65-kierrosta. Siinä maksettiin illan suurin ykkönen 4000 euroa. Tuomas Pakkanen täräytti Sananhelinän voltin vitosradalta keulaan. Pakkanen sai ajaa avauskierroksen 26,0-vauhtia, se tiesi koville takahevosille hankalaa iltapuhdetta. Pakkasen kasvattama, omistama ja valmentama Sanahelinä viiletti ykköseksi ajalla 24,8/1620m. Kastehelmeni seurasi kakkoseksi. Ciiran Tähti ehti takamatkalta kolmanneksi.

-Sanahelinä lähti muutamalla laukka-askeleella, mutta tiputti raville. Se on niin perusvarma ravuri. Maili sopii tälle tammalle hyvin. Kiristin vauhtia loppua kohden. Kun näin, että Ciiran Tähti juoksi neljäntenä ulkona, tiesin, että sen täytyisi tulla tosi kovaa, jotta ehtisi meidän ohi, Pakkanen kertoi.