Ajankohtaista

Finlandia-Ajo, Seppele-Ajo, Glenn Kosmos, Erkon Pokaali, STL-divisioonat – huippu-urheilua riittää sunnuntaina

la 30. huhtikuuta 2022 20.57.00

Raviurheilun ystäviä hellitään huippu-urheilulla vappusunnuntaina. Finlandian lisäksi ajetaan monta suurkilpailua, joiden voittajat muistetaan. Sunnuntaina tapahtumat alkavat ponilähdöillä kello 13.00 ja 13.25. Ensimmäinen ravilähtö juostaan kello 14.00.

Finlandia-Ajo päättää kaksipäiväisen suurtapahtuman. Nuoruus ja kokemus kohtaavat lähdössä, jonka voittaja palkitaan 110 000 eurolla. 5-vuotiaat Bepi Bi ja Brambling tulevat nyt mukaan suuriin kansainvälisiin tehtäviin. 12-vuotias Tycoon Conway Hall edustaa kokemusta. Tanskalaisori nousi Finlandian voittajaksi 2016, kun Propulsionin juoksu mitätöitiin.

Cokstile, Gareth Boko ja Stoletheshow tuovat Italian, Ruotsin ja Norjan liput salkoihin. Suomalaiset Majestic Man, Deangelo, Next Direction ja tuore Seinäjoki Racen sankaritar Willow Pride ovat valmiita taistelemaan voitosta hienoilta lähtöpaikoilta.

Kolmivuotiaiden Seppele-Ajo aloittaa suurkilpailujen ilotulituksen jo ennen 75-kohteita. Pekka Korven Corazon Combo ei vielä tiedä, miltä tappio maistuu yhdeksän kilpailun jälkeen. Se lähtee hakemaan uutta täysosumaa kakkosradalta. Luciano Bryne starttaa sisäpuolelta.

Kylmäveristen Erkon Pokaali on 75-pelin kakkoskohde. Parvelan Retu palasi radoille voittovireessä. Nyt vastus on entistä tiukempi. Vixeli, Evartti, Nylund, Stallone, Kartier ja kumppanit ovat iskussa.

Nelivuotiaiden Glenn Kosmos Memorialissa Suomen ikäluokkahuiput ovat viivalla. Nineeleven, MAS For You, Planbee, Deep Blue Font, Zolamani, Bee Combo, Shackhills Twister ja Magic Madonna ihastuttavat Vermon yleisöä. Haastajat tulevat huippuvalmentajilta, Jerry Riordanin Donizetti, Alessandro Gocciadoron Colibri Jet, Frode Hamren Asteroid ja Daniel Redénin Narzario.

STL-divisioonia ajetaan kolme. Niissä tavoitellaan paikkoja finaaleihin, jotka juostaan Elitloppet-lauantaina. Ruotsista saapuvat hevoset värittävät lähtöjä, samoin Gocciadoron tallin menijät.

Eikä tässä vielä kaikki, makeaa on tarjolla vielä Kivikylä Voimaliigassa ja Prix Monté Finlandiassa. Seinäjoelta Harper Hanover -paikan hankkinut Unique Creation saa Voimaliigassa uusina haastajina vastaansa Redénin Versace Facen, Antti Ojanperän Main Stagen ja Ossi Nurmosen Martin de Bosin.

Monté Finlandiassa on luvassa vauhtia, kun matkana on maili. Van Kronos, Tellmeastory ja Ruotsista tulevat Hat Trick ja Walk Out takaavat kovan menon. Ruotsissa hienosti menestynyt Iina Aho ohjastaa ensimmäisen kerran Suomessa. Riordanin Hat Trick on hänen hevosensa.

Huipputasoinen Finlandia-Ajo huipentaa vapun kansainväliset ravikarnevaalit. Kuka vie voiton ja 110 000 euron palkinnon?