Ajankohtaista

Finlandia-Ajo tähtihevosten suunnitelmissa

ke 10. maaliskuuta 2021 14.33.00

TherMidas VET Finlandia-Ajo juostaan sunnuntaina 9. toukokuuta. Voittajalle on luvassa 110 000 euroa. Ensimmäisiä yhteydenottoja tähtihevosten saamiseksi Vermoon on jo tehty.

Alessandro Gocciadoro haluaa Vernissage Grifillä Elitloppetiin. Ennen sitä viime vuoden St Michel -kakkosen suunnitelmissa on kilpailla Seinäjoella ja Vermossa. Finlandia-Ajon voittaja saa paikan Elitloppetiin. ”Gocciadoron tallin kanssa on keskusteltu asiasta, ja tilanteessa edetään hyvässä hengessä. Vernissage Grif olisi erittäin mielenkiintoinen osallistuja”, Vermon toimitusjohtaja Heikki Häyhä kertoo.

Jerry Riordanin Zarenne Fas voitti viime vuonna Finlandian, joka ajettiin poikkeuksellisesti syyskuun alussa. Riordan kertoi ATG:n haastattelussa, että tallin eliittihevosten suunnitelma on seuraava: ”Aetos Kronoksella tähdätään Paralympiatravetiin, joka ajetaan samana viikonloppuna kuin Vermon kilpailu. Zarenne Fasin tähtäin on Finlandia-Ajossa.”

”Olen ollut jo aiemmin yhteydessä Riordaniin. Zarenne Fas olisi mieluinen osallistuja. Puolustava mestari on aina mukava saada kisaamaan”, Häyhä toteaa.

Finlandia-Ajo on tänä vuonna kaksipäiväinen ravijuhla. Lauantaina 8. toukokuuta ajetaan 75-kierros. Arvid Åvallin TammaDerbyn finaali ja 3-vuotiaiden Seppeleajo ovat tähtilähdöt. Sunnuntai on täynnä superraviurheilua. Finlandian lisäksi juostaan Glenn Kosmos Memorial, Prix Monté Finlandia, kolme Ruotsin STL Divisioonalähtöä sekä kylmäveristen Erkon Pokaali, jonka ykköspalkinto nostettiin 12 500 euroon.

Zarenne Fas kurkotti Finlandia-Ajon voittoon vuonna 2020.