Ajankohtaista

Finlandia-Ajon uusi ajankohta selvillä – Vermo Areenalla superviikonloppu syyskuussa

pe 15. toukokuuta 2020 10.00.00

Suomen Hippoksen hallitus on vahvistanut Finlandia-Ajon uuden ajankohdan. Vermo Areenan kansainvälinen suurkilpailu Finlandia-Ajo järjestetään perjantai-iltana 4. syyskuuta eli päivää ennen Suurta Suomalaista Derbyä, joka on toinen ravivuoden kohokohdista Suomen pääraviradalla.

Viikonlopusta tulee huippuraviurheilun täyteinen, sillä TherMidas VET Finlandia-Ajon ja Suuren Suomalaisen Derbyn lisäksi ravataan myös Arvid Åvallin TammaDerby. Sekä Suuren Suomalaisen Derbyn että TammaDerbyn karsintalähdöt juostaan keskiviikkona 26.8. ja finaalit lauantaina 5.9.

TherMidas VET Finlandia-Ajo oli määrä toteuttaa kaksipäiväisenä tapahtumana 9.-10. toukokuuta, mutta ravikilpailutoiminta on ollut tauolla koronavirustilanteen takia. Alkuperäisessä ravikalenterissa perjantaille 4.9. oli merkitty Kouvolan iltaravit ja Turun after work -ravit, mutta niille löytyi uudet ajankohdat.

”Olemme kiitollisia, että hyvässä yhteistyössä Hippoksen sekä Kouvolan ja Turun raviratojen kanssa päästiin tähän lopputulokseen”, Vermon toimitusjohtaja Heikki Häyhä iloitsee. ”Meille on tärkeää päästä ajamaan Finlandia-Ajo myös tänä poikkeuksellisena vuotena. Toivottavasti syyskuussa raveihin pääsee jo yleisöäkin.”

Finlandia-Ajo on yksi kolmesta Suomessa ravattavasta Group I -tason kansainvälisestä suurkilpailusta. Vuodesta 1980 saakka järjestetty Vermon klassikkokisa on kymmenen hevosen kutsukilpailu, jonka voittajia on tullut vuosien varrella useista Euroopan maista. Viime vuonna kisan voitti suomalaisen Timo Nurmoksen valmentama supertähti Readly Express.

”Uuden ajankohdan sovittaminen kotimaiseen ja kansainväliseen ravikalenteriin ei ollut yksinkertaista, mutta perjantai 4. syyskuuta on sopiva ratkaisu”, Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi sanoo. ”Ajankohta ei ole aivan poikkeuksellinen, sillä 1980-luvulla Finlandia-Ajo ajettiin nimenomaan syyskuussa.”

Finlandia-Ajon ykköspalkinto on poikkeusvuotena enintään 75 000 euroa.

”Tavoitteena on kansainvälisesti mahdollisimman kovatasoinen ja kiinnostava lähtö. Samaan aikaan täytyy korostaa sitä, että suomalaisravureiden taso on tällä hetkellä poikkeuksellisen kova. Finlandia-Ajoon ehdittiin jo helmikuussa kutsua suomalainen huippuravuri Elian Web ja sen kutsu on luonnollisesti edelleen voimassa”, Lähdeniemi lisää.

Lisätiedot:

Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä, puh. 044 301 8363

Vermo Areenan kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi, puh. 045 7881 6738