Ajankohtaista

Finlandia-Ajon voittaja saa myös ensi vuonna kutsun Elitloppetiin

to 9. joulukuuta 2021 16.00.00

Suomen ja Ruotsin pääraviratojen yhteistyö jatkuu tiiviinä, sillä Vermo Areenan kevään suurkilpailun Finlandia-Ajon voittaja saa myös vuonna 2022 suoran kutsun toukokuun viimeisenä sunnuntaina Tukholmassa Solvallan raviradalla ajettavaan Elitloppetiin.

Vuoden 2022 Finlandia-Ajo ravataan vapunpäivänä sunnuntaina 1. toukokuuta. Kilpailumatka on tuttu 1620 metriä ja voittaja kuittaa 110 000 euron ykköspalkinnon. Tapahtuma on kaksipäiväinen, sillä jo lauantaina 30. huhtikuuta ravataan mm. Arvid Åvallin Tammaderby ja iltajuhlat tähtiesiintyjän kera huipentavat vappuaaton.

”Finlandia-tapahtuma on kaksipäiväinen vappufestivaali täynnä huippuluokan raviurheilua. Finlandia-Ajoon kutsutaan perinteiseen tapaan kymmenen hevosta ja tavoitteena on kovatasoinen kansainvälinen kisa. On hieno juttu, että voittaja saa jälleen kutsun Elitloppetiin”, Vermo Areenan kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi kertoo.

Solvallan pääraviradan klassikkotapahtuma Elitloppet ravataan neljä viikkoa Finlandia-Ajon jälkeen. Elitloppetin ykköspalkinto nousee ensi vuonna viiteen miljoonaan kruunuun.

”Finlandia-Ajo on iso kilpailu ja tuntuu hyvältä saada jälleen toivottaa voittaja tervetulleeksi Elitloppetiin”, Solvallan urheilupäällikkö Anders Malmrot myhäilee. ”Vermon ja Solvallan yhteistyö kohottaa Suomessa tunnelmaa ja kiinnostusta Elitloppetia kohtaan ja se on meille erittäin tärkeää.”

Lipunmyynti Vermon vapun suurtapahtumaan alkaa sopivasti joulusesongin keskellä perjantaina 10. joulukuuta klo 9 Vermon verkkokaupassa. Luvassa on kova tarjous ennakko-ostajille ja samassa yhteydessä julkistetaan myös vappuaattoillan esiintyjä, joka pääsee estradille Finlandia-lauantain ravien jälkeen.


Omistaja Ernestas Tijunelis ja ohjastaja Vidar Hop riemuitsivat viime keväänä Hickothepoohin voitosta Finlandia-Ajossa ja paikasta Elitloppetiin