Ajankohtaista

Finlandia-Ajoon palkintokorotuksia – liput ja ravintolapaikat myyntiin keskiviikkona

ti 24. tammikuuta 2023 11.59.00

Vermo Areenan vuoden päätapahtuma Finlandia-Ajo on kaksipäiväinen ravijuhla, joka järjestetään toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna 6.-7.5. Kansainvälisen raviviikonlopun suunnittelu on jo kovassa vauhdissa ja muun muassa lipunmyynti aukeaa keskiviikkona 25.1.

Finlandia-Ajo on tänä vuonna ensimmäinen Suomen kahdesta UET Trotting Master -sarjan kilpailusta. Toinen on Kymi Grand Prix. Finlandian profiilia halutaan nostaa entisestään, ja kilpailun kokonaispalkintopotti nousee 200 000 euroon. Kymmenentuhannen euron korotus näkyy toisessa ja kolmannessa palkinnossa.

”On hienoa, että Finlandia-Ajon palkintoja pystytään korottamaan”, Vermo Areenan vt. kilpailupäällikkö Jarkko Korhonen iloitsee. Palkintokaavio tulee olemaan 110 000 – 50 000 – 25 000 – 10 000 – 5 000 euroa. ”Toivottavasti onnistumme tällä positiivisella muutoksella lisäämään kansainvälistä kiinnostusta myös oheislähtöihin. Kovatasoinen raviurheiluviikonloppu on luvassa.”

Finlandia-Ajon voittajan kutsuminen Elitloppetiin ratkeaa helmikuun alkupuolella Solvallan hallituksen käsiteltyä asiaa. ”Molempien ratojen kilpailuosastolla on tahtotilana jatkaa tätä perinnettä”, Korhonen jatkaa. Kilpailurintamalla katseet kohdistuvat muutenkin länsinaapuriin. Ruotsin V75-kierros ajetaan sunnuntaina 7.5. Vermon kohdelähdöillä ruotsalaiseen pooliin, ja lisäksi STL-divisioonat värittävät huippuravipäivää. Divisioonat ovat karsintoja Elitloppet-lauantain 27.5. finaaleihin. Divisioonien määrä ja koko Finlandia-viikonlopun sarjatarjonta julkaistaan helmikuun aikana.

Finlandian lipunmyynti aukeaa keskiviikkona 25.1. klo 9 Vermon verkkokaupassa. Pääsylipuissa ja tänä vuonna myös ravintolapaikoissa on hintarappuset. Molemmat ovat sitä edullisempia, mitä aiemmin ne hankkii. Ensimmäiset kampanjahinnat ovat voimassa Prix d’Amérique -viikon loppuun eli sunnuntaihin 29.1. asti.