Ajankohtaista

Finlandia-hevonen Global Withdrawl kiri Isokengän voittoon

ke 29. maaliskuuta 2023 21.39.00

Finlandia-kutsun saanut Global Withdrawl aloitti kauden komealla voitolla. Isokengän ykkönen tuli ajalla 13,7a/2120m.

American Hero pinkaisi keulaan ohi sisäradan J.H.Mannerheimin. Santtu Raitala ei alussa ladannut, ja löysi Global Witwdralille paikan kolmannesta parista ulkoa. Raitala käänsi Matias Salon valmennettavan kiriin takasuoralla. Global Withdrawl eteni varmasti ykköseksi. Payet kiri kakkoseksi.

- Tänään nähtiin oikein hyvä ja tasapainoinen Global Withdrawl. Hevonen oli henkisesti ja fyysisesti tosi hyvä. Positiivinen fiilis jäi, ja hevonen tuli kiihtyvällä vauhdilla maaliin, Raitala sanoi.

- Hyvältä näytti Global Withdrawlin meno. Olen ollut tosi tyytyväinen hevoseen koko päivän. Tästä aloitettiin, vaikkei vielä ole kesäiset olosuhteet, kun katsoo ympärilleen. Mutta rata oli todella hyvä ajaa, Salo totesi.

Keskiviikon Toto65-kierros alkoi väkivahvan Gal Gadot Racingin voitolla. Juha Utala ajoi tamman johtohevosen rinnalle. Gal Gadot Racing murskasi Black Revengen vastarinnan ja paineli väkevästi ykköseksi. Make It Up kiri takaa terhakkaasti kakkoseksi ja täydensi tammojen menestystä.

- Usein on saanut tätä Gal Gadot -tammaa taputella kaulalle, on se niin hyvä, Utala kehui.

Tähti-Teijo jatkoi voittotahdissa toisessa 65-kohteessa. Ari ja Valencia olivat kärkipari. Jyrki Tammimetsä käänsi Tähti-Teijon kiriin Valencian takaa. Tähti-Teijo kiri varmasti voittoon, joka oli neljäs peräkkäinen. Ari tsemppasi keulasta hyvin kakkoseksi.

Barkov Evo jatkoi voitokkaiden menijöiden juhlia kolmannessa 65-kohteessa. Henna Halme ajoi 4-vuotiaan ruunan määrätietoisesti johtopaikalle. Barkov Evo hallitsi ja paineli voittoon ajalla 17,8/2120m. Barkov Evo on kilpaillut tällä kaudella kolme kertaa Vermossa ja voittanut kaikki lähdöt. Rocket Unicorn seurasi voittajan takana kakkoseksi.

- Barkov Evo oli tänään rauhallinen, mikä on hyvä asia. Se kehittyy koko ajan, ja joihinkin ikäluokkakisoihin voisimme osallistua, Halme sanoi.

Cupido teki väkevän juoksun Sisusarjassa, joka oli 65-nelonen. Qepe Pointti ja Antti Teivainen pitivät kiinni johtopaikasta. Jarkko Kervinen ei halunnut mennä keulahevosen taakse, vaan ajoi Cupidolla toisen jonon veturina. Cupido pinnisti ykköseksi ajalla 27,6/3120m. Qepe Pointti tarjosi hyvän vastuksen ja oli kakkonen. Briljantti Buugi kiri kolmanneksi.

- Cupido on vahva, luotin siihen ja uskalsin ajaa toista rataa. Edellisestä Vermon voitosta on sen verran aikaa, etten edes muista sitä, Kervinen kertoi.

Stonecapes Unity ravasi vuoden ensimmäisen voittonsa tammalähdössä, 65-vitosessa. Suursuosikki Zara Avenger laukkasi heti alussa. Xenia Comery meni keulaan, ja Stonecapes Unity seurasi. Ari Moilanen käänsi Saku Mikkolan valmentaman Stonecapes Unityn kiriin maalisuoran alussa, ja valjakko eteni ykköseksi ajalla 15,8/2120m. Xenia Comery oli kakkonen.

Ilta alkoi 3-vuotislähdöllä. Antti Teivainen käänsi Icellan toisesta parista ulkoa kiriin. Hannu-Pekka Korven valmentama Maharajahin tytär kiri ykköseksi ajalla 18,2/2120m. Icella voitti myös viikko sitten. Tiger Hill ravasi johtohevosen rinnalla ja punnersi kakkoseksi.

Tuplaa voittosumma ajettiin enintään 3000 euroa tienanneille kylmäverisille. Teemu Okkolinin Riko viiletti johtopaikalta ykköseksi ajalla 33,6a/2120m. Maria Taipaleen omistama Riko on kilpaillut kolme kertaa ja voittanut jokaisen startin.

Jula Netprice ja Kyösti Blomerus lähtivät suosikkeina Harrastajalähtöön. Lauri Hyvönen karautti Mountain Titaniumin kärkeen alun pienestä hapuilusta huolimatta. Rinnalle tuli Jula Netprice, joka eteni kärkeen päätöspuolikkaan alkaessa ja paineli helppoon voittoon. Tapio Mäki-Tulokkaan Perfect Chapman nousi kakkoseksi, Mountain Titanium oli kolmas.