Ajankohtaista

Gareth Boko sai ensimmäisen kutsun tämän vuoden Finlandia-Ajoon

ma 21. maaliskuuta 2022 11.00.00

Ensimmäinen kiinnitys vapunpäivänä Vermo Areenalla ajettavaan Finlandia-Ajoon on tehty. Jerry Riordanin valmentama Gareth Boko on saanut kevään ensimmäisen kutsun Finlandia-Ajoon, johon kutsutaan perinteiseen tapaan kaikkiaan kymmenen hevosta.

Gareth Boko oli jo varsavuosinaan ikäluokan eliittiä ja voitti Ruotsin suurimman kaksivuotiskilpailun Svensk Uppfödningslöpningin. Nelivuotiaana se voitti Derbyn karsintalähdön ja oli UET Grand Prix’ssä neljäs. Viime vuonna se teki läpimurtoa aikuisten hevosten eliittiin ja sijoittui Euroopan suurimman sprintterikilpailun Elitloppetin finaalissa kolmanneksi.

Gareth Bokon kaksi tuoreinta kilpailua on Ranskan talvimeetingistä, jossa parhaaksi sijoitukseksi jäi neljäs sija Prix de Luxembourgissa. Ennen Ranskan kisoja ori voitti tapaninpäivänä Kultadivisioonan finaalin Ruotsin pääradalla Solvallassa.

”Prix de Luxembourgissa se oli neljäs todella kovia hevosia vastaan. Viimeksi kokeiltiin montea, mutta se oli turhan kova lähtö ja sen jälkeen hevonen tuli kotiin ja sitä hoideltiin. Ennen Finlandia-Ajoa sillä ajetaan yksi startti ja uskon, että se on Helsingissä todella hyvä”, valmentaja Jerry Riordan sanoo.

Jerry Riordan voitti valmentajana Finlandia-Ajon vuonna 2020, kun Zarenne Fas jyräsi Santtu Raitalan ajamana ykköseksi.

Boko Stables Hollandin omistama ja kasvattama Gareth Boko on 9-vuotias ori, jolla on uran 65 kilpailusta 19 voittoa. Sen voittosumma on 6 520 630 kruunua ja ennätys 09,1/1609a, jonka se juoksi viime keväänä Elitloppetin finaalissa. Gareth Bokon hoitaja on Heli Tarrimaa.

”Gareth Boko meni viime keväänä suoraan tauolta alle kymppiajan ja juoksi neljä kertaa peräkkäin 1.09-alkuisen tuloksen mukaan lukien Elitloppetin karsinnan ja finaalin kolmossijat. Ja kun viime kausi päättyi vielä komeasti finaalivoittoon, näytöt puhuvat puolestaan”, Vermo Areenan kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi kommentoi.

Finlandia-Ajo ravataan Vermo Areenalla sunnuntaina 1. toukokuuta. Kisaan kutsutaan kymmenen hevosta. Vermossa keskiviikkona 30. maaliskuuta ajettavan Helsinki-Ajon voittaja saa suoran kutsun. Finlandia-Ajon voittaja puolestaan kutsutaan toukokuun viimeisenä sunnuntaina Tukholmassa ravattavaan Elitloppetiin.

Katso tästä valmentaja Jerry Riordanin videohaastattelu:


Jerry Riordan, Gareth Boko ja Heli Tarrimaa kotitallilla Halmstadissa.