Ajankohtaista

Graceful Swamp jatkoi voittotehtailuaan Derbykenraalissa

to 1. elokuuta 2019 08.04.00

Vermon raviradan keskiviikkoillan huipentumana nähtiin nelivuotiaiden lämminveristen Derbykenraali, jossa viime vuonna Kriteriumin voittanut Lewis Ale sekä tällä kaudella voittamaton Graceful Swamp ottivat mittaa toisistaan.

Keulaa hallinneen Graceful Swampin takana juossut, Tuomas Korvenojan valmentama Lewis Ale lähti terävään iskuun viimeisellä takasuoralla, mutta jäi niukasti toiseksi, Graceful Swampin edelleen pidentäessä voittoputkeaan.

Erkki-Pekka Mäkisen valmentaman ja Ari Moilasen ohjastaman Graceful Swampin voittoaika oli 16,3a/2600 metriä. Kilpailu toimi nimensä mukaisesti Vermon arvostetun ikäluokkakilpailun Derbyn valmisteluna. Suuren Suomalaisen Derbyn karsinnat ravataan keskiviikkona 21. elokuuta ja finaali lauantaina 31. elokuuta.

Valmentaja Mäkiseltä kysyttiin voittajaseremonioissa, nähtiinkö keskiviikon kenraalissa esimakua tulevasta, vielä kovemmasta matsista.

”Tämä ei päästä toista hevosta ulkopuolelta ohi”, hän vastasi tyynesti.

Seremonioissa Mäkinen paljasti myös, että hevosesta oli tehty aiemmin päivällä ostotarjous, jota hän ei kuitenkaan ottanut vastaan. Hän sanoi, ettei Graceful Swamp ole myynnissä, sillä ”Sämpyläksi” kutsuttu ori on Mäkiselle ja hänen läheisilleen kuin perheenjäsen.

Tänä vuonna kovia nelivuotiaita lämminverisiä nähdään Vermossa Derbyn jälkeen myös lokakuussa, kun EM-ravit rantautuvat pääkaupunkiin. EM-ravien päälähtö on nelivuotiaiden lämminveristen UET Grand Prix. Sekä Lewis Ale että Graceful Swamp on maksettu mukaan kansainväliseen suurkilpailuun, johon karsitaan 24. syyskuuta Pariisissa ja 28. syyskuuta Tukholmassa.

Erkki-Pekka Mäkisen mukaan EM-ravit ja UET Grand Prix ovat Graceful Swampin kauden päätähtäin. EM-ravit järjestetään Vermossa 11.–12. lokakuuta.

Derbykenraalin loppusuoran väännössä olivat mukana Graceful Swamp ja Lewis Ale. Kuva: Suomen Hippos/ Hanna Laakso

13.03.2019

Finlandia-päivän ponivoittajat kutsutaan Mini ja Lilla Elitloppetiin

Vermon kevään pääkilpailun Finlandia-ajon voittaja saa tänäkin vuonna suoran paikan Tukholmassa Solvallan raviradalla 26. toukokuuta juostavaan Elitloppetiin. Pohjoismaiden pääratojen yhteistyö laajenee nyt myös ponilähtöihin.

12.03.2019

Tähtiravurin kauden avaus keskiviikkona Vermossa

12.03.2019

Kotiradan hevoset huippuvauhdissa maanantaina

Vermon ensimmäisessä Magic Mondayssa säväytti erityisesti Juhani Tapanin tallin Tanpopo.

07.03.2019

Magic Monday ensimmäistä kertaa Vermossa - ilmainen ravibussi Helsingistä

Säväys stadia, ripaus Lappia – sitä on Magic Monday 11. maaliskuuta!

07.03.2019

Kolmivuotistähdessä kotivoiton makua

Varsalähdön kiriherkin oli India Web, jonka osaomistajat ovat vermolaisille tuttuja kasvoja.

04.03.2019

Salamakypärät 2019 valittu - seitsemän osalähtöä Vermossa

Nuorten ohjastajien kilpailusarja Salamakypärät jatkuu tänäkin vuonna. Seitsemän osalähtöä ravataan Vermossa.

02.03.2019

Stoneisle Ocean ja T.Rex päivän kirkkaimmat tähdet

Espoon Palkinnossa Stoneisle Ocean kiri ohi Ranch Kellystä, ja Kultadivisioona-finaalissa T.Rex runnoi väkisin voittoon.

01.03.2019

Huippu-urheilupäivä hiekkapintaisella talviradalla

Lauantain 2.3. ravit päästään ajamaan hyvissä olosuhteissa.

22.02.2019

100 vuotta Suomen Ravirenkaan perustamisesta – ravi-ihmisten yhteenliittymästä hevoskentän tukipilariksi, keskiviikkona nimikkolähtö

22.02.2019

Kultaa Seefeldistä ja Vermosta, keskiviikon kisakatsomossa hevosia ja hiihtoa!