Ajankohtaista

Grainfield Aiden ja Hierro Boko ravasivat Hannu Korvelle kaksoisvoiton Isokengässä

ke 23. marraskuuta 2022 22.29.00

Isokenkä päätti keskiviikon Toto65-kierroksen. Hannu Korpi sai iloita kaksoisvoitosta. Grainfield Aiden oli ykkönen ja Hierro Boko kakkonen.

Esa Holopainen piti Grainfield Aidenillä sisäradalta johtopaikan. Matkavauhti oli maltillista, avauskierros 15,5-kyytiä. Grainfield Aiden jätti muut jo loppukaarteessa ja voitti helposti ajalla 14,3a/2120m. Jarmo Saarelan ajama Hierro Boko kiri terävästi kolmannesta parista ulkoa kakkoseksi.

Toto65-kierros alkoi kotivoitolla. Team Vermo 2017 omistama Rannan Pomo ravasi kauden seitsemännen ykkösen. Rannan Pomon uskottiin kiirehtivän keulaan, mutta pari hapuilevaa askelta lähtökiihdytyksessä antoi edun Villieläimelle. Olli Koivunen piti johtopaikan, ja Ari Moilanen käänsi alun prässin jälkeen Rannan Pomon johtavan taakse. Mika Mäkelän valmentama Rannan Pomo pinkaisi maalisuoralla ykköseksi. Villieläin taisteli hyvin ja oli kakkonen.

Kakkoskohde oli montélähtö. Siitä tuli Alien Scoutin näytös. Janita Antti-Roiko piti sisäradalta johtopaikan, vaikka What A Feeling mieli myös keulaan. Alien Scout paineli ylivoimaiseen voittoon ajalla 16,9a/2120m. Mozartkugel kiri kakkoseksi ja What A Feeling oli kolmas. Tuomas Korvenoja, Perttu Purhonen ja Janita Antti-Roiko omistavat voittajan.

Oriiden ja ruunien Finntack Cupin karsinta oli kolmoskohde. Run Runaway ja Kilchoman juoksivat kärkiparina. Tommi Kylliäisen ajama Quite Vanity ravasi Kilchomanin takana. Tero Pohjolaisen valmentama Quite Vanity kiri maalisuoralla varmasti ykköseksi ajalla 15,5a/2120m. Hold Me Cloud ja Kilchoman veivät muut totosijat. BWT Highway Star, Gliding Star ja Run Runaway nähdään myös finaalissa.

- Valmentaja toivoi, että yritetään saada selkäjuoksu. Etupuolelle jäi hyvä hevonen. Voitto tuli helposti. 1.15-tulos on kova tähän vuodenaikaan. Uskon, että Quite Vanity juoksee ensi vuonna 4-vuotiaiden ikäluokkalähdöissä, Kylliäinen kertoi.

Condesa oli paras tammojen Finntack Cupin karsinnassa. Hannu Torvinen käänsi Ari Hartikaisen valmennettavan kiriin kolmannesta ulkoa. Condesa eteni lopulta ylivoimaiseen voittoon ajalla 15,2a/2120m. Charlene Halm tsemppasi johtopaikalta kakkoseksi ennen Calistaa. Tajfunrain, Karisma River ja Janet Web ovat muut finalistit.

- Condesa teki tosi hienon esityksen. Olen ihan alusta alkaen tykännyt tästä hevosesta. Tänään se pysyi rauhallisena, vaikka lähtöä uusittiin, Torvinen sanoi.

Vitoskohteen suosikki Perchpond laukkasi heti alussa. Elina Laakkosen valmentama EL indeed kiersi Tammatähdessä takamatkalta ykköseksi. Hannu Torvinen ajoi voittotuloksen 15,2/2140m. True Devotion venyi kakkoseksi.