Ajankohtaista

Hannu-Pekka Korvelle ja Tapio Perttuselle kaksi voittoa

ke 10. elokuuta 2022 21.34.00

My Sweden ja Arctic Lover toivat voitot Hannu-Pekka Korven talliin keskiviikon Toto65-kohteissa. Nemea Kaka ja Stop The Press olivat Tapio Perttusen voittohevoset.

Kotiradan My Swedenin voitolla aloitettiin Toto65-kierros. Ari Moilanen ajoi hevosen johtopaikalle. Vauhti pysyi maltillisena. Hannu-Pekka Korven valmentama My Sweden hallitsi ja voitti helposti ennen Pekka Korven Full Picturea, joka oli urhea johtavan rinnalta.

- My Sweden oli mennyt paljon eteenpäin Forssan startista. Tämä on oikein lahjakas menijä. Vielä kun saisi siihen vähän malttia menemiseen, niin hyvä tulisi, Moilanen sanoi.

Karanor Teräsmiesliigasta tuli Jenkki Tallin juhlat, Heavy Secret ja Explosive Secret nappasivat kaksoisvoiton Euraan. Olli Koivunen otti Heavy Secretillä keulat ykkösradalta. Antti Teivaisen ajama Explosive Secret lähti sähäkästi takamatkalta ja porhalsi johtoon jo avauspuolikkaalla. Ensimmäiset kaksi kilometriä mentiin 18,4-kyytiä. Heavy Secret sai kiritilaa maalisuoralle käännyttäessä. Se nousi johtohevosen rinnalle ja siitä ykköseksi ajalla 16,9/3120m. Explosive Secret varmisti tallin kaksoisvoiton.

- Juoksu meni, kuten taustajoukkojen kanssa suunniteltiin. Heavy Secret oli taas tosi hyvä, Olli Koivunen iloitsi. Jenkki Tallin takaa löytyvät Haaviston ja Lammelan perheet.

Mika Mäkelän Viisori oli suursuosikki kylmäveristen mailin ryhmässä. Ari Moilanen joutui ajamaan avauspuolikkaan hurjaa 18,4-vauhtia, jotta keulapaikka irtosi, kun Sarmööri harasi vastaan. Mitori pääsi johtavan taakse, kun Sarmööri laukkasi. Antti Teivainen käänsi Mika Mäkelän Mitorin kiriin maalisuoran alussa. Mitori pinnisti ykköseksi ja ulkoa tuli Ukkoherra kakkoseksi. Viisori oli kolmas.

Tammasarja oli neloskohde, 3-4-vuotiaat kilpailivat siinä. Tapio Perttusen Nemea Kaka teki takamatkalta väkevän juoksun ja kiri ykköseksi ajalla 16,2/2140m. In Memories ja Sweet Cannibale veivät seuraavat sijat, nekin takamatkalaisia.

- Saimme tosi hyvän juoksun ja vetoapua, kun etenimme kolmatta rataa. Nemea Kaka tuli meille Ihamuotilan Juholta hyvässä kunnossa, Siitä on ollut helppo jatkaa, Perttunen kertoi.

Hannu-Pekka Korven loistoilta jatkui vitoskohteessa, lämminveristen ryhmässä. Arctic Lover taivalsi johtaneen Walk Outin rinnalla. Hannu-Pekka Korven ajama Arctic Lover oli maalisuoralla selvästi vahvin ja meni voittoon ajalla 12,0a/1620m. Bag’s Simoni kiri kakkoseksi.

- Arctic Lover oli vähän turhan paineissaan, kun lähestyttiin autoa. Onneksi se meni matkalla ihan ok. Hevonen oli tosi hyvä, ja olin varma, että ainakin Rikun (Walk Out/Riku Salminen) hevonen ohitetaan. Arctic Lover oli Suur-Hollolassa kuudes, ja varmaan kokeilemme startata SM-kisassa, H-P Korpi totesi.

Stop The Press oli päätöskohteen suursuosikki. Tapio Perttunen karautti Timo Nurmoksen omistamalla hevosella keulaan. Stop The Press tuli päätöspuolikkaan 11,4-kyytiä ja oli omaa luokkaansa. Voittotulos oli 15,1a/2120m. Stoneisle Ultimate seurasi terhakkaasti kakkoseksi.

- Lämmityksessä Stop The Press kävi kuumana, mutta rauhoittui starttiin ja oli ihan kohtuullisesti ohjilla. Syksyn Kasvattajakruunu on yksi maali, Perttunen sanoi.

Moilasen perheen lupaava 3-vuotias Too Fit For You otti uransa avausvoiton lämminveristen alokassarjassa. Ari Moilanen ajoi Nesta Effen pojan keulaan. Voitto tuli varmasti ajalla 15,8a/2120m.