Ajankohtaista

Helmi-Huki Leppävirralta ja EL Indeed Vääksystä veivät TammaCupin kymppitonnit

pe 2. syyskuuta 2022 22.33.00

Derby-viikonloppu alkoi laadukkailla perjantairaveilla. TammaCupien finaalit vauhdittivat iltaa.

Markku Kröger valitsi Helmi-Hukille finaaliin ykkösradan kylmäveristen TammaCupiin. Se oli oikea ratkaisu. Tuomas Pakkanen piti voltin sisäradalta varmasti johtopaikan. Helmi-Huki veti tasaista 27-vauhtia. Pakkanen sai tarkkailla muiden menoa, Helmi-Huki piti varmasti ykköseksi ja vei 10 000 euron palkinnon ajalla 27,4/2120m. Aamulento juoksi johtavan takana ja pinnisti kakkoseksi.

- Uusia ihmisiä tarvitaan lajin pariin. Olen iloinen, että Helmi-Hukin taustavoimat onnistuvat. Ensimmäiset 50 metriä tamma vähän haki rytmiä, kun se löytyi, mitään hätää ei ollut. Pidin vain porukan kasassa, voitto tuli helposti. Kiitokset Vermolle, että tällaisia lähtöjä järjestetään, Pakkanen kiitteli.

Elina Pakkasen EL Indeed oli vakuuttava lämminveristen TammaCup-finaalissa. Hannu Torvinen käänsi Love Youn tyttären kirikaistalle takasuoralla, ja sitten mentiin. EL Indeed singahti kärkeen ja voitti ajalla 14,3/2140m. Calista kiri johtaneen Father’s Hopen takaa hienosti kakkoseksi.

- Päästiin hyvin liikkeelle ja hyvään paikkaan. Juoksu oli vähän levoton, kun kolmannella radalla oli hevonen. Kiriin pääsimme sujuvasti takasuoran lopussa. EL Indeed varmaan kehittyy vielä, se liikkuu tosi kevyesti, Torvinen sanoi.

Toto5-peli alkoi Astrumin näytöksellä. Ari Moilanen ajoi Antti Veteläisen valmennettavan keulaan. Astrum jätti maalisuoralla muut taistelemaan himmeimmistä mitaleista ja voitti ajalla 12,2a/1620m.

Pekka Korven valmentama EL Kickoff oli Nuorten Sarjan suursuosikki. Ari Moilanen käänsi takamatkalta startanneen ruunan toisesta parista ulkoa kiriin. EL Kickoff pinkaisi takasuoralla keulaan ja piti ykköseksi kovalla tuloksella 14,5/2140m. Moilasen voitolla jatkettiin Toto5-kakkosessa. Stoneisle Ultimate kiri lähelle ja oli kakkonen.

Tero Pohjolaisen valmentama Matteo De Veluwe hallitsi kolmoskohdetta. Esa Holopainen ajoi keulaan jo avauspuolikkaalla. Matteo De Veluwe voitti ajalla16,6a/2120m. Lioness seurasi kakkoseksi. Matteo De Veluwen isä Brad De Veluwe voitti Suuren Suomalaisen Derbyn vuonna 2012.

Monté-Derby 4-5-vuotiaille lämminverisille oli perjantain erikoisuus. Hienotasoisen lähdön paras palkittiin 4000 eurolla. Teemu Keskitalon valmentama ja Maija Forsin ohjastama Sanderson teki johtavan rinnalta väkevän juoksun ja paineli ykköseksi ajalla 14,8a/2120m. Milla Markkasen ratsastama Zolamani kiri kakkoseksi.

”Monté oli meille arvoitus. Kotona ei ole ratsastettu, mutta edellinen valmentaja oli ajanut yhden montélähdön. Rohkeasti lähdettiin koettamaan. Sandersonissa on hyväntuntuisen hevosen leima”, Keskitalo sanoi.

”Olen ihan pöllämystynyt voitosta. Lähtö oli niin kova”, Fors totesi.

Perjantai oli Emp-Invest Oy:n EL-kasvattien ilta. Hannu Torvisen ajama EL Jukebox toi kolmannen voiton päätöslähdössä. Elina Laakkosen valmentama 3-vuotias voitti johtopaikalta ajalla 18,3a/2120m.