Ajankohtaista

Hetviina, Hulluduunari ja Tutun Impi takaa-ajajina Tammatähdessä

ma 14. helmikuuta 2022 14.27.00

Kylmäveristen Tammatähti on keskiviikon Toto65-pelin tähtikohde. 13 tammaa tavoittelee 3 500 euron ykköstä seiskalähdössä, joka on myös troikkapelilähtö.

Pisimmällä takamatkalla on rutinoituneita tammoja, joita on nähty myös Kuninkuusravien päälähdössä. Hetviina voitti viime vuonna kuningatarkisan avausmatkan ja oli 3100 metrillä kolmas. Se palaa Tammatähteen lähes kolmen kuukauden tauolta. Hulluduunari, Tutun Impi ja jatkuvasti parantava Naputus ovat kovia haastajia.

Takamatkan hevosten tehtävä ei ole helppo. Etumatkoilta starttaa kovakuntoisia tammoja, joiden tulosriveissä on lähes kaikilla ykkösiä näkyvissä. Paalun Riksun Tähti ja 20 metrin takamatkan Lissun Assi ovat kuumimmat nimet. Riksun Tähti ja Hetviina tulevat Antti Tupamäen valmennustallista.

Jaettavan sarjan lähdön värittävät keskiviikon Toto65-peliä, lähdöissä juoksevat hevoset, joiden voittosumma on 10 000–75 000 euron välillä. Isovoittosummaisimmat kisaavat lähdössä kahdeksan. Helmikuun alussa voittanut Quite A Boy on sisäradalla. Kovia vastustajia riittää. Poetry In Motion, Vikens Energy ja Celsius Evo lähtevät haastamaan eturivin uloimmilta lähtöradoilta.

Keskiviikkona ajetaan yhdeksän hevoslähtöä. Ilta alkaa ULHO:n SuperStar -ponilähdöllä klo 17.35, ensimmäinen hevoslähtö starttaa kello 18.07. Toto65-kierros käynnistyy lähdöstä neljä kello 19.10.

Mikä Jaettava sarja?

  • Lähdöt 3, 4, 6 ja 8-9
  • Sarjamääritys ryhmäajo lämminverisille 2120 m vähint. 10 000 €, enint. 75 000 € juosseet
  • Mukaan päässeet hevoset on jaettu viiteen lähtöön voittosummien perusteella
  • Hevoset on jaettu neljään yhdeksän hevosen ja yhteen kahdeksan hevosen lähtöön siten, että 9 pienimmän voittosumman hevosta juoksevat keskenään, sitten 9 sarjan seuraavassa lähdössä jne. ja 8 suurimman voittosumman hevoset keskenään
  • Jokaisessa lähdössä hevoset starttaavat voittosummien mukaisessa järjestyksessä radoilta 1,2,3,4,5,6,(9),7,8

Kotiradan Celsius Evo voitti edellisen joulukuussa ajetun Jaettavan sarjan kisan ja lähtee keskiviikkona isorahaisimpien erässä uloimmalta lähtöradalta liikkeelle (kuva: Pekka Salonen).