Ajankohtaista

Hevosurheilu Junioritähti -kilpailusarja starttaa keskiviikkona

ti 24. tammikuuta 2023 09.45.00

Hevosurheilu Junioritähti on nuorille ohjastajille suunnattu kilpailusarja tammi-syyskuussa Vermo Areenalla. Sarjassa on elokuuhun saakka kuukausittain osalähtö ja kolme finaalilähtöä Derby-perjantaina 1.9. Junioritähti-sarja on rajattu alle 26-vuotiaille ohjastajille. Ensimmäinen osalähtö ajetaan keskiviikkona 25.1. ravien kolmantena lähtönä.

”Haluamme tarjota nuorille ohjastajille säännöllisiä kilpailumahdollisuuksia ja näytön paikan myös pääradalla. Mallia on otettu Ruotsin Guldklockan-sarjasta, ja Mats Havulehto on auttanut kilpailuosastoamme sääntöjen laatimisessa”, Vermon toimitusjohtaja Heikki Häyhä kertoo.

Osalähdöissä on normaalista poikkeava palkintokaavio, jossa sijoille 2-6 tulevat hevoset saavat suhteessa suuremman osan palkinnoista kuin normaalisti. Jokaisessa osalähdössä ykköspalkinto on 1500 euroa, mikä mahdollistaa kaikkien aloittelevienkin C-ajoluvallisten ohjastamisen lähdöissä. Kaikki osalähtöihin osallistuneet hevoset palkitaan vähintään 100 eurolla. Loppukilpailulähdöissä on korotetut palkinnot.

”Koemme uusien kilpailumahdollisuuksien tarjoamisen nuorille ohjastajille ensiarvoisen tärkeänä koko lajille ja haluamme omalta osaltamme kannustaa nuorten kilpailumahdollisuuksien lisäämistä. Junioritähdessä mukana oleminen tukee valittua strategiaamme, missä sekä juttujen lähteinä että lehtemme lukijoina olisi nykyistä enemmän nuoria”, Suomen Hevosurheilulehti Oy:n toimitusjohtaja Keijo Kinnula avaa yhteistyötä.

Valmentajat olivat hyvin liikkeellä heti ensimmäisellä kerralla, keskiviikon osalähtöön ilmoitettiin yhdeksän hevosta. Kilpailusarjan seuraava osalähtö on keskiviikkona 22.2. Kilpailun säännöt näkee kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Joulukuussa juniorilähdön Vermo Areenalla voittanut Breakwater & Tuukka Varis nähdään myös Hevosurheilu Junioritähden ensimmäisessä osalähdössä (kuva: Pekka Salonen).