Ajankohtaista

Hevosurheilu Junioritähti tarjoaa kilpailumahdollisuuksia nuorille

pe 25. marraskuuta 2022 15.00.00

Vermo Areena järjestää yhteistyössä Hevosurheilu-lehden kanssa nuorille ohjastajille suunnatun kilpailusarjan tammi-syyskuussa vuonna 2023. Sarjassa on elokuuhun saakka kuukausittain osalähtö ja kolme finaalilähtöä Derby-perjantaina 1.9. Junioritähti-sarja on rajattu alle 26-vuotiaille ohjastajille.

”Haluamme tarjota nuorille ohjastajille säännöllisiä kilpailumahdollisuuksia ja näytön paikan myös pääradalla. Mallia on otettu Ruotsin Guldklockan-sarjasta, ja Mats Havulehto on auttanut kilpailuosastoamme sääntöjen laatimisessa”, Vermon toimitusjohtaja Heikki Häyhä alustaa.

Osalähdöissä kokeillaan normaalista poikkeavaa palkintokaaviota, jossa sijoille 2-6 tulevat hevoset saavat suhteessa suuremman osan palkinnoista kuin normaalisti. Jokaisessa osalähdössä ykköspalkinto on 1500 euroa, mikä mahdollistaa kaikkien aloittelevienkin C-ajoluvallisten ohjastamisen lähdöissä. Kaikki osalähtöihin osallistuneet hevoset palkitaan vähintään 100 eurolla. Loppukilpailulähdöissä on korotetut palkinnot.

”Loppukilpailupäivälle pääsevät eniten osalähdöistä pisteitä keränneet ohjastajat. Derby-perjantai antaa finaalille ja nuorille ohjastajille ansaitsemansa näkyvyyden”, Häyhä jatkaa.

Hevosurheilu-lehti lähtee Vermon kumppaniksi Junioritähti-kilpasarjaan. ”Koemme uusien kilpailumahdollisuuksien tarjoamisen nuorille ohjastajille ensiarvoisen tärkeänä koko lajille ja haluamme omalta osaltamme kannustaa nuorten kilpailumahdollisuuksien lisäämistä”, Hevosurheilu-lehden toimitusjohtaja Keijo Kinnula iloitsee.

Ensimmäinen Hevosurheilu Junioritähti -lähtö kilpaillaan keskiviikkona 25.1.2023 Vermo Areenalla. Kilpailun säännöt kokonaisuudessaan tästä linkistä.