Ajankohtaista

Hickothepooh pyyhälsi Finlandian ykköseksi ja sai kutsun Elitloppetiin

su 9. toukokuuta 2021 19.11.00

Norjalaisvoittoa saatiin juhlia TherMidas VET Finlandia-Ajossa. Vidar Hopin ajama ja Trond Anderssenin valmentama Hickothepooh kiri 110 000 euron ykköseksi ajalla 09,9a/1620m.

 

TherMidas VET Finlandia-Ajossa mentiin vauhdilla. Milliondollarrhyme jäi painamaan ohjille ja kiisi avauskierroksen 08,4-kyytiä. Vernissage Grif kiersi johtohevosen tuntumaan. Maalisuoralla kärkikaksikon vauhti ymmärrettävästi hiipui. Next Direction ja Hickothepooh kirivät tuulispäänä porukan perältä voittotaistoon.

 

Hickothepooh tuli kaikkien hurjinta kyytiä ja leiskautti ykköseksi. Iikka Nurmosen ajama ja Timo Hulkkosen valmentama Next Direction teki myös loistojuoksun ja ehti kakkoseksi. Vernissage Grif oli kolmas ja Milliondollarrhyme neljäs. Grainfield Aiden oli toiseksi paras suomalainen ja nousi viidenneksi. Le Gros Bill paikkasi alkumatkan laukan hyvin ja oli kuudes maalissa.

 

”Toivoin kovaa tempoa lähtöön, ja sellainen saatiin. Tiesin, että Hickothepooh pystyy kirimään kovaa. Kärjessä menneet kaksi hevosta näyttivät olevan liian kaukana, ja uskoin vain kolmossijaan. Mutta ehdimme aina voittoon saakka. Hevonen juoksi nyt ensimmäistä kertaa ilman kenkiä ja ilman sekkiä. Nyt meillä on paikka Elitloppetiin”, Vidar Hop iloitsi.

 

Hickothepoohin piti kilpailla Suomessa jo kaksi vuotta sitten. Mutta matka katkesi onnettomuuteen, kun hevosta lastattiin Göteborgin kentällä rahtikoneeseen. Trond Anderssenin Thai Broadway saapui Finlandia-Ajoon vuonna 2015. Hevonen sai matkakuumeen ja joutui jäämään pois. Kolmannella kerralla tärppäsi Anderssenille, ja Hickothepoohia juhlittiin voittajana.