Ajankohtaista

Hienoa sporttia keskiviikkona: TalviCup-karsinnat, Kivikylä Voimaliiga ja TherMidas VET Tammatähti

ma 22. marraskuuta 2021 09.26.00

Marraskuun viimeinen keskiviikko marssittaa Vermo Areenalle upeita hevosvoimia. Monet nimilähdöt vauhdittavat illan kisoja.

Vuosi sitten Ypäjän huutokaupassa myytyjen lähtö ajetaan ennen Toto65-kohteita. 2-vuotislähdön voittaja palkitaan 3 500 eurolla. Hannu-Pekka Korven valmentama, Kasvattajakruunun kakkonen La Can France ajaa takaa paalulta starttaavia uransa aloittelijoita.

Tammojen TalviCupin ensimmäinen karsinta juostaan juuri ennen 65-kierroksen alkua lähtönä 3. Intelligent Stride, Mahar Money ja Mission Of Soul ovat viime starteissa menestyneet hyvin.

Toinen TalviCupin karsinta on vuorossa 65-pelin vitoskohteena. Wishing Dreams on sisäradalla. Immersive Workout ja Girls With Gurls ovat vahvassa vedossa, samoin eturivin uloimmalta paikalta starttaava Keystone Bullseye.

Kivikylä Voimaliiga on ensimmäinen troikkakohde, mukana on täydet 16 hevosta. Timo Korvenheimon Käpylä Grand Prixin kärkikaksikko Hazelhen Hermes ja Sahara Sandstorm lähtevät voittotaistoon 40 metrin takamatkalta. Voittokone Unique Creation teki Käpylä GP:ssä hurjan juoksun laukan jälkeen. Ykkösradalta se on vankka voitontavoittelija. Hieno ottelu on odotettavissa.

Ravi-ilta päättyy TherMidas VET Tammatähteen. Isovoittosummaiset Piece Of Glory, Ice Wine, BWT Divine, First Class Lady ja Stonecapes Queila joutuvat lähtemään haastavilta lähtöpaikoilta. Adanna ja viimeksi voittanut True Devotion pääsevät matkaan hyviltä eturivin paikoilta. Lähtöradat menevät tässä lähdössä hevosten voittosummien mukaan järjestyksessä 1,2,3,4,5,6,9,10,7,11,8,12.

Tammojen TalviCup - karsintalähdöt 3 & 8

  • Molempien kahdeksan parasta kohtaavat loppukilpailussa 11.12. Finaalin ykköspalkinto 7 000 €.
  • Karsintojen voittosummat ovat voimassa finaalissa.
  • Lähtöradat valitaan siten, että ensin radan valitsevat karsintavoittajat, sitten toiseksi sijoittuneet jne. Valintajärjestys karsintojen kokonaisaikojen mukaan niin, että nopein valitsee ensin. Mikäli kokonaisaika on sama, valintajärjestyksen ratkaisee arpa.
  • Mikäli joku finaaliin päässeistä ei osallistu, otetaan finaaliin sijoitusten mukaan sellainen ko. karsintaan osallistunut hevonen, joka on ilmoitettu loppukilpailuun. Mikäli paikkoja jää jäljelle, järjestäjä voi ottaa finaaliin mukaan muita ilmoitettuja hevosia karsintapistejärjestelmän mukaisesti.
  • Järjestäjän edustaja soittaa loppukilpailuun päässeiden valmentajille lähtöradoista finaalien ilmoittamispäivänä ti 7.12. aamulla. Jos valmentajaan ei saada yhteyttä tai hän ei soita takaisin järjestäjälle klo 10 mennessä, valitsee järjestäjä hevoselle numeroltaan pienimmän vapaana olevan lähtöradan.

Illan kilpailut käynnistyvät ULHO:n SuperStar -ponilähdöllä klo 17.35, ensimmäinen hevoslähtö esittäytyy klo 18. Pääsyliput saa edullisemmin ennakkoon Vermon Shopista, mobiili-Appista tai osoitteesta vermo.fi/liput >>

Käpylä GP:n kärkikaksikko Hazelhen Hermes (10) ja Sahara Sandstorm (13) kohtaavat keskiviikkoillan seitsemäntenä lähtönä ajettavassa Kivikylä Voimaliigassa (kuva: Pekka Salonen).