Ajankohtaista

Hienot TalviCup-karsinnat suomenhevosille keskiviikkona

pe 15. tammikuuta 2021 10.37.00

Talvi jatkuu ja niin myös TalviCup-karsinnat. Keskiviikkona 20.1. ajetaan kaikkiaan neljä karsintaa, joista kaksi jo ennen Toto65-kohteita.

TalviCup houkutteli hevosia ympäri Suomen. Teuvo Nikulainen Rautalammilta tuo Vermoon Koivikon Miisun, joka starttaa enintään 15 000 euroa tienanneiden tammojen karsinnassa. Santtu Raitalan ajama tamma kuuluu lähdön suosikkeihin.

Enintään 8 500 euroa ansainneiden tammojen karsinta ajetaan myös ennen 65-kohteita. Mika Jauhola Torniosta saapuu Nompparillan kanssa. Valjakko hakee finaalipaikkaa takarivin lähtöpaikalta. Siriliisa ja Posokka saivat hyvät lähtöradat.

Oriiden/ruunien enintään 8 500 euron karsinta aloittaa Toto4-pelin. Meninkö, Dzingel ja Franster ovat voittovireessä. Enintään 15 000 euron karsinta ajetaan puolestaan Toto65-pelin vitoskohteena. Samuli Innasen osaomistama ja ohjastama Rysky on ollut vakuuttava voittojuoksuissaan. Tuorein ykkönen tuli loppiaisena juuri Vermo Areenalla (kuva). Vastus on huippuluokkaa. Maisteri Jutila, Viisori, Paakkarin Into ja kumppanit haastavat suosikin.

Toto65-kierros alkaa kovalla lämminveristen 2620 metrin ryhmällä. Jack Vader hurmasi viimeksi Lahden Jokimaalla. Samuli Innanen ohjastaa myös Jack Vaderia. Keskiviikkona "Jaska" joutuu ponnistelemaan voittotaistoon takarivin paikalta. Selene Lune, Por Nie Rock, Pascha Tilly ja voitokkaan paluun tehnyt William Birdland ovat kovia vastustajia.

TalviCup-karsinnat ajetaan volttilähtöinä. Seitsemän parasta jatkaa finaaleihin, jotka juostaan lauantaina 30. tammikuuta.