Ajankohtaista

Hienotasoiset JouluCup-karsinnat, Kivikylä Voimaliiga ja Tammatähti keskiviikkona

ma 12. joulukuuta 2022 14.18.00

Keskiviikkoraveissa ajetaan peräti 11 lähtöä, joista viisi on lämminveristen JouluCupin karsintoja.

Ensimmäinen JouluCupin karsinta ajetaan jo ennen 65-kierrosta. Ainakin Vincent C.D., Nemea Kato, Where Is My Mind ja Black Revenge kuuluvat suosikkeihin.

JouluCupin toinen karsinta on 65-kakkonen. Strong Caviar ja Suomeen palannut General Norrgård jahtaavat tiukasti finaalipaikkoja. Kolmas JouluCupin karsinta ajetaan heti seuraavana 65-kohteena. 3-vuotiaat Quite Vanity, Arctic Crown, Edwin Orden ja Piece Of Battle valtasivat sisimmät lähtöradat.

Neljäs JouluCupin karsinta on 65-vitonen. Tasoa riittää siinäkin. Gyro Gearloose on sisäradalla. Fantom Factorin uran avausvoitto voi tulla tässä. Rawit, Wlliamsburg, Sunlit Treasure ja Hila’s Elton ovat kovia haastajia. Viides JouluCupin karsinta ajetaan illan päätöslähtönä. Uptown Kemp saa rattailleen Hannu Torvisen. Vastus on vaativa Noren Luxin ja BWT Highway Starin johdolla.

Kivikylä Voimaliiga aloittaa Toto65-kierroksen. Stayer-matkalla on seitsemän kovakuntoista osallistujaa, ja kaikilla on mahdollisuus voittoon. Antti Ojanperän Main Stage starttaa 20 metrin takamatkalta ja noussee Santtu Raitalan ajamana suosikiksi.

Kylmäveristen Tammatähden voittoa tavoittele 12 hienoa tammaa. Antti Ala-Rantalan valmentama Tutun Impi valloitti Vermon joulukuun alussa Esa Holopaisen ajamana. Holopainen jatkaa ohjastajana.

Tutustu ravien käsiohjelmaan tästä linkistä. Kylmäveristen JouluCup-karsinnat ovat vuorossa seuraavana keskiviikkona.

Lämminveristen JouluCup

  • Karsinnat lähdöissä 3, 5, 6, 8 ja 11 erikseen molemmille voittosummakategorioille. Perusmatka 2620 m enint. 10 000 € ja 2640 m enint. 25 000 € tienanneille.
  • Karsinnoissa ja finaalissa on voimassa ennakkomaksun eräpäivän 1.12. mukaiset voittosummat.
  • Jokaisesta karsinnasta kolme parasta sekä karsinnoissa nopeimman kokonaisajan saavuttanut neljänneksi sijoittunut finaaliin. Jos kokonaisajat ovat samat, ratkaisee arpa.
  • Finaalin lähtöradat valitaan kokonaisaikojen mukaan, ensimmäisenä lähtöratansa valitsevat voittajat, sitten toiseksi tulleet jne. Jos kokonaisajat ovat samat, ratkaisee arpa. Järjestäjän edustaja soittaa lähtöradoista valmentajille loppukilpailun ilmoittamispäivänä pe 23.12.
  • Finaalissa 31.12. vähintään 10 000 € ykköspalkinto
  • Säännöt kokonaisuudessaan vermo.fi/joulucup

Lokakuussa voittanut Williamsburg hakee finaalipaikkaa JouluCupin kovimmassa karsintaerässä (kuva: Pekka Salonen).