Ajankohtaista

Hierro Boko lensi keskiviikkona Isokengän ykköseksi

to 16. maaliskuuta 2023 12.07.00

Hannu Korven valmentama ja Jarmo Saarelan ajama Hierro Boko jatkaa loistokunnossa. Isokengän ykkönen tuli ajalla 15,1a/2120m.

Knows Best painui lähtökiihdytyksessä keulaan ohi J.H.Mannerheimin. Hierro Boko ravasi ensin neljäntenä ja sitten kolmantena toisen radan jonossa. Hierro Boko seurasi kirissä Payetia. Maalisuoralla Hierro Boko pinkoi terävästi ykköseksi ohi Knows Bestin. J.H.Mannerheim oli kolmas.

- Hyvät olivat fiilikset, kun Hierro Boko ryntäsi loppusuoralla voittoon. Alussa tämän kanssa ei tarvinnut ulkoradalta säntäillä. Hierro on rauhallinen ja tosi hieno hevonen, Saarela totesi.

Elan oli jättisuosikki Toto65-pelin avauksessa. Ari Moilanen ajoi Elanin johtopaikalle. Riikka Savolaisen ja valmentaja Mika Mäkelän yhdessä omistama ruuna hallitsi ja otti vuoden viidennen voiton ajalla 28,0a/2120m. Karlo kiri kakkoseksi.

- Elan on tosi hieno hevonen ja kehittynyt huimasti. Se on iso hevonen, mutta menee yhtä kevyesti kuin lämminverinen, Moilanen kehui.

Keulavoitto saatiin myös 65-kakkoseen. Esa Holopainen karautti Father’s Hopen johtopaikalle. Marika Enorannan omistama ja valmentama tamma piti paikkansa varmasti ja tuli päätöspuolikkaan 13,5-kyytiä. The Breeze juoksi johtavan takana ja antoi hyvän vastuksen. Suosikki Sofie Halm kiri alkulaukan jälkeen vahvasti neljänneksi.

Markku Niemisen valmentama Rosima oli vakuuttava voittaja 65-kolmosessa. Lake’s Elmer haki johtopaikan, ja Rosima tuli sen rinnalle. Maalisuoralla Santtu Raitalan ajama Rosima vyöryi helposti ykköseksi ja otti neljännen peräkkäisen voiton ajalla 17,5a/2120m. Amilakvari kiri kakkoseksi.

- Rosima on ollut heti alusta asti tosi makeantuntuinen hevonen. Make (Markku Nieminen) kehui sitä myös kovasti. Tänään se lähti omalla rauhallisella tyylillään liikkeelle. Paikka johtavan rinnalla oli hyvä. Hevonen tuntui voimakkaalta koko ajan, Raitala sanoi.

Tero Pohjolaisen ilta oli hieno. Sands Gangster toi toisen voiton 65-nelosessa. Santtu Raitala käänsi Sands Gangsterin kiriin neljännestä ulkoa, ja voitto tuli helposti. Gyro Gearloose seurasi kirissä kakkoseksi.

Olli-Pekka Holopainen ajoi Eventful Swampin voittoon viidennessä 65-kohteessa. Ilona Mäkisen ruuna kiersi johtavan rinnalle ja eteni siitä varmasti ykköseksi. Juliet Ray pinkaisi johtavan takaa kakkoseksi.

Vermon ilta alkoi Tuplaa voittosumma -lähdöllä. Santtu Raitala tarjosi The Paragonille juoksun kärkihevosten takana. Tero Pohjolaisen valmentama Carat Williamsin poika kiri ykköseksi ohi urhean keulahevosen Yippee Ki Yayn.

Ensimmäinen Jaettavan sarjan lähtö ajettiin ennen 65-kohteita. Tapio Perttunen ajoi Kind Of Magicin keulapaikalta helppoon voittoon ajalla 20,0a/2120m. Game Set Match nappasi kakkossijan.

Terho Rautiaisen Tatuari ansaitsi illan sisupuukon. Tatuari johti, mutta sai moneen otteeseen prässiä. Rautiainen ei paikasta luopunut, ja Tatuari piti kaikki uhkaajat takanaan ja voitti. Dzingel kiersi puolimatkassa rinnalle ja oli kakkonen.

Ilta päättyi Monté Talvimeetingin karsintaan. Janita Antti-Roiko ohjasti Pirttilän Niilon johtopaikalle 800 metriä ennen maalia. Pirttilän Niilo vastasi sitkeästi ja meni ykköseksi. Ekosalama kiri kakkoseksi Suvi Vaittisen ohjastamana. Suvimyrsky Ram paikkasi laukkansa hyvin ja nousi kolmanneksi.