Ajankohtaista

Hierro Boko lensi ykköseksi, Hannu Korvelle voitto ja kolmossija

la 3. joulukuuta 2022 20.05.00

Superlauantain Toto75-kierros käynnistyi lämminveristen avoimella ryhmällä. Hannu Korven Hierro Boko kiri yllätysvoittoon.

Suosikki Knows Best singahti odotetusti johtopaikalle. Hannu Korven toinen hevonen Grainfield Aiden juoksi johtavan takana. Jarmo Saarelan ajama Hierro Boko matkasi toisen radan jonossa viidentenä.

Knows Best näytti hallitsevan tapahtumia vielä loppukaarteessa. Mutta ulkoa kirittiin kovaa. Hierro Boko lensi päätöspuolikkaan ja kiisi voittoon ajalla 13,3a/2120m. Quite A Lover seurasi hienosti kakkoseksi. Grainfield Aiden ehti kolmanneksi ohi Knows Bestin.

- Hierro Boko lähti kohtalaisesti, ja pääsimme sopivaan paikkaan parijonoon. Saimme kirissä hyviä selkiä, ulkoradoille jouduimme lähtemään loppukaarteessa. Tiesin, että vauhtia tulee vielä lisää, kun vedin vetolaput. Se tuo hevosella hyvin ryhtiä, Saarela kertoi.

- Sanoin ennakkoon, että jonakin päivänä Hierro Boko vielä voittaa Aidenin. Nyt se tapahtui. Ajoimme kevyemmällä balanssilla kuin muut, kesäkengät ja alumiinit Hierrolla. Treenissä on lisätty tehoja, ja Hierro on oikea työmies, Korpi kertoi.

Antti Ala-Rantalan hevosia kilpaili Vermossa ja Rovaniemellä. Tutun Impi toi voiton Vermon Tammatähdessä, joka oli 75-kakkonen. Esa Holopainen käänsi tamman kiriin neljännestä ulkoa jo kierros ennen maalia. Tutun Impi jyräsi vahvasti, meni keulaan päätöspuolikkaan alkaessa ja voitti ylivoimaisesti ajalla 26,4a/2120m. Pirttilän Olga pinkoi sisäratajuoksun jälkeen kakkoseksi.

- Ajoin tammalla ensimmäistä kertaa. Tutun Impi on kuitenkin juttu hevonen, olen ajanut sitä vastaan usein. Oli hyvä, kun kärki ajoi kovaa, Tutun Impi on vahva jyrä. Kun pääsin takasuoralla keulaan, uskoin, ettei kukaan tule ohi, Holopainen kertoi.

Vermon 75-kohteet päättyivät Finntack Cupin finaaliin. Nina Pettersson-Perklénin tallin huippuvire kestää. Ari Moilasen ajama Kratos di Quattro kiri maalisuoralla väkevästi ja ehti ykköseksi. Tajfunrain juoksi johtopaikalla. Se taisteli hyvin ja oli kakkonen. Kilchoman kiri kolmanneksi.

- Janne Mäenpää osti Kratos di Quattron Ruotsista. Hevosella ei ollut voittosummaa, kun se tuli meille Svante Båthilta. Edellinen valmentaja oli sanonut, ettei sitä saa ravaamaan millään. Meillä se on oppinut ravaamaan. Paljon perustreeniä ja taitavan Tom Erikssonin kengitys ovat auttaneet. Voitosta olin yllättynyt, en uskonut, että se takaa ehtii voittoon, mutta se on vahva, Pettersson-Perklén totesi.

Vermon kolmen ensimmäisen 75-kohteen jälkeen jatkettiin Rovaniemellä.

Vermon Superlauantai alkoi upealla Lady-liigan finaalilla. Emma Väre keräsi karsintakilpailuista eniten pisteitä ja lähti finaaliin suosikkina Piia Mäkelän valmentaman Gyro Gearloosen kanssa.

Emma Väre ajoi Gyro Gearloosen johtopaikalle jo avauspuolikkaalla. Vaikka avauskierroksella tuli prässiä, niin Gyro Gearloose viiletti ylivoimaiseen voittoon ajalla 14,9a/2120m. Henna Halmeen ajama Hopefully Quick kiri kakkoseksi ja Oona Halmeen ohjastama Mini Pepper kolmanneksi.

- Helppoa oli hakea johtopaikka. En ollut kovin iloinen, kun jouduin ajamaan alkumatkan noin kovaa. Onneksi sain rauhoittaa vauhtia kolmannella puolikkaalla. Gyro Gearloose tuntui todella hyvältä, enkä tiedä, miten tämän lähdön olisi voinut hävitä, Emma Väre kertoi.

Kakkoslähtö oli kylmäveristen 2620 metrin ryhmäajo. Antti Veteläisen ajama ja Kai Koskisen valmentama Rehulan Huvi teki pitkän kirin ja eteni ykköseksi. Esa Holopaisen ajama Sinkun Cunkku johti, mutta jäi niukasti kakkoseksi.

Mika Mäkelän tallin loistovire jatkuu. Elan oli paras kylmäveristen volttilähdössä ja otti neljännen peräkkäisen ykkösen. Antti Teivainen joutui kääntämään Elanin aikaisin kolmannelle radalle ja siitä johtaneen Säföörin rinnalle. Elan meni keulaan jo viimeisellä takasuoralla ja voitti ylivoimaisesti. Säfööri tsemppasi kakkoseksi.

Tammojen avoimesta lähdöstä tuli EL Indeedin näytös. Jukka Torvinen karautti Elina Laakkosen tamman johtavan rinnalle kierroksen juoksun jälkeen. EL Indeed paineli ylivoimaiseen voittoon ajalla 14,0/2120m, häikäisevä esitys. Antti Teivainen tarjosi Stonecapes Queilalle tarkan juoksun sisäradalla, ja tamma kiri terhakasti kakkoseksi.

Hierro Boko kiri Jarmo Saarelan ohjastamana Vermon Superlauantain kovimman lähdön voittoon (kuva: Roope Kiviranta).