Ajankohtaista

Hierro Boko Neljän Kilometrin vahvin

la 31. joulukuuta 2022 15.10.00

Ravivuosi 2022 päättyi Neljän Kilometrin voimainkoitokseen. Hierro Boko oli vahvin ja vei 8000 euron ykkösen ajalla 19,0/4200m. Vermon ravit juostiin Lahden Jokimaalla.

Janita Antti-Roikon Ashley Face meni keulaan avauspuolikkaan jälkeen ohi Morriksen. Pitkän juostiin jonomuodostelmassa, kunnes Morris lähti vetämään toisen radan jonoa. Hannu Korpi käänsi Hierro Bokon kiriin päätöspuolikkaalla, ja valjakko tykitti ykköseksi. Ashley Face ja Morris kestivät hienosti toiseksi ja kolmanneksi.

- Ensimmäiset kaksi kilometriä mentiin tosi hiljaa. Onneksi Savolaisen Kari (Morris) lähti vetämään toisen radan jonoa. Kun vedin vetolaput, Hierro Boko lähti kirimään tosi hyvin, Hannu Korpi sanoi.

Toto75-pelin avauskohteessa ei ratkaistu pelkästään lähdön voittoa, vaan myös vuoden voitokkaimman hevosen titteli. Jarmo Saarela käänsi All Star Mintin kiriin kolmannesta ulkoa. Jarmo Kuuselan voittokone taisteli ja eteni ykköseksi ohi johtaneen Delightful Momentin. All Star Mint voitti keskiviikkona Vermossa. Lauantain ykkönen oli vuoden 17., jolla se jätti 16 voittoa juosseen Furiosan kakkoseksi vuoden voitokkain -kisassa.

- All Star Mint on sitkeä ja hyvä hevonen. Se lähti hyvin kiriin. Tiukalle meni, mutta All Star Mint taisteli ykköseksi, Jarmo Saarela kertoi.

Kylmäveristen JouluCupissa Satasen Onni paineli alkumatkalla ylivoimaisessa johdossa, mutta vauhtia oli liikaa, ja hevonen väsyi. Petri Mäkinen ajoi Viulan Voitolla kolmantena sisäradalla. Viulan Voitto kiri 12 500 euron voittoon ajalla 29,2/2640m. Chekkonen nousi kakkoseksi ja Franselmi kolmanneksi.

- Näin ajattelin lähdön menevän, kun valitsin meille lähtöradan kahdeksan. Seiska (Satasen Onni) keulaan, ja me vaanimme Arin (Myrskypoju/Moilanen) selässä. Kiritilaa tuli sopivasti takasuoralla. Loppu oli vain varmistelua, Petri Mäkinen kertoi.

Hevari-Sisusarjassa voitto meni paalulta startanneelle Villivisalle. Timo Tuominen ajoi Villivisan keulaan toisella puolikkaalla. Rannan Pomo eteni keulaan toisella kilometrillä. Maalisuoralla Villivisa sai kiritilaa ja spurttasi ykköseksi ajalla 31,3/3140m. Rannan Pomo taisteli hienosti ja oli kakkonen. Suvionni nousi laukan jälkeen vahvasti kolmanneksi.

Hertus oli vahvin 75-nelosessa. Nu Del piti sisäradalta johtopaikan. Juha Utala ajoi Hertus-ruunalla eteenpäin, ja valjakko haki johtopaikan kierroksen juoksun jälkeen. Hertus hallitsi ja voitti ajalla 16,1a/2640m. Nu Del pinnisti kakkoseksi. Jakob K.Boko joutui kiertämään loppukaarteen neljättä rataa ja tuli vahvasti kolmanneksi.

Hila’s Elton, Cathy Johansson ja ravien menestyskuski Jarmo Saarela saivat iloita voitosta lämminveristen JouluCupissa. Saarela käänsi Hila’s Eltonin kiriin sisäradalta, ja 12 500 euron voitto tuli ajalla 17,1/2660m. Black Revenge kiri takaa kakkoseksi. Edwin Orden leiskautti kärkeen loppusuoran alussa ja oli hyvä kolmas maalissa.

Kuutoskohde oli enintään 165 000 euroa voittaneille kylmäverisille. Antti Teivainen ajoi Pauhiksen keulaan. Tuomas Pakkanen tarjosi Hissun Turbolle tarkan juoksun. Maalisuoralla Pauhis ja Hissun Turbo kävivät tiukan kamppailun. Mikko Väisäsen Hissun Turbo punnersi ykköseksi.

- Välipohjat piti laittaa täällä ravipaikalle, sen verran muutettiin kengitystä. Hissun Turbo hierottiin viikolla, ja tänään se oli vielä parempi ja notkeampi, mitä Kuopiossa maanantaina, Mikko Väisänen totesi.

Ennen 75-kohteita ajettiin Tuplaa voittosumma -lähtö, jonka voittaja sai 6000 euroa. Suosikki Stonecapes Victor piti sisäradalta johtopaikan. Janita Antti-Roikon Electric Cherry juoksi ensin neljäntenä sisäradalla, sen jälkeen toisessa parissa ulkona. Electric Cherry oli maalisuoran kirissä vahvin ja eteni voittoon ajalla 16,9a/2140m. Hellorhighwater nousi kakkoseksi ohi Stonecapes Victorin.