Ajankohtaista

Hierro Boko terävällä kirillä Talvimaljan ykköseksi

la 11. helmikuuta 2023 18.50.00

Hannu Korven valmentama ja Jarmo Saarelan ajama Hierro Boko kiri Talvimaljan ykköseksi. Kymppitonnin ykkönen tuli ajalla 14,0a/2120m.

Tommi Kylliäinen ajoi Knows Bestin lähtökiihdytyksessä johtopaikalle ohi sisäradalta startanneen Hierro Bokon. Avauskierros mentiin 13,2-kyytiä. Kylliäinen ajoi Knows Bestin irti maalisuoran puolivälissä, ja Hierro Boko sai mahdollisuuden. Saarela käänsi hevosensa kiriin. Hierro Boko vaihtoi rytmiä ja kiisi voittoon ohi Knows Bestin. Com Milton nousi kolmanneksi.

- Hierro Boko lähti hyvin, mutta Tommi (Kylliänen) oli muutaman millin edellä ja käänsi keulaan. Oli onni, etten lähtenyt pakittelemaan lopussa, ja saimme kiritilaa. Kun vedin silmälaput, Hierro tuli tosi kovaa, Saarela totesi.

- Odotin tänään voittoa, kun hevonen juoksi kesäkengässä. Hierro pullasi jo lämmityksessä kevyillä kengillä siihen malliin, että se tunsi kesän tulleen. Ensi viikonloppuna ajamme Bergsåkerissa Winter Trot -lähdössä, jossa ykköspalkinto on 500 000 kruunua. Jamppa (Saarela) miettii vielä, lähteekö ajamaan, Hannu Korpi kertoi.

Tammadivisioonakarsinta oli 75-kierroksen avauslähtö. EL Indeed oli loistava voittaja. Hannu Torvinen ajoi Elina Laakkosen tamman heti keulaan. EL Indeed jätti muut jo loppukaarteessa ja voitti ylivoimaisesti ajalla 15,1a/2120m. Ice Wine ja Club Nord Elit kirivät muille totosijoille. Gal Gadot Racing laukkasi heti alussa.

- Takasuora on pinnaltaan raskas, 400 jäljellä alkaa hyvä rata, takasuoralla joudutaan säästämään voimia. EL Indeediä eivät olosuhteet haitanneet, se oli loistava ja irrotti varmasti muista eroon vikakurvissa. Minun tarvitsi vain istua kyydissä. Toivotaan, että tamma jatkaa samanlaisena, niin tällä voittaa vielä monta lähtöä, Torvinen sanoi.

Suosikin voitolla jatkettiin myös kakkoskohteessa. Ari Moilanen ajoi Teivon suurkimpan Stonecapes Violetin johtopaikalle ensimmäisellä takasuoralla. Antti Veteläisen valmentama hienoraaminen tamma viiletti keulassa maaliin saakka ja voitti ajalla 16,6a/2120m. Sofie Halm oli johtavan rinnalta vahva kakkonen. Condesa kiri hyvin kolmanneksi.

- Stonecapes Violet oli tosi hyvä tänään. Sillä on hyvä fysiikka ja kilpailupää ja se on näyttävä olemukseltaan. Kotona se on maailman mukavin hevonen. Tähtäimet ovat syksyssä, Derby ja Villinmiehen Tammakilpa, hoitaja Kaisa Mikkola kertoi.

Kylmäveristen TalviCupin finaali kymppitonnin ykkösellä oli 75-kolmonen. Suosikeista Villiveko ja Dzingel laukkasivat lähtökiihdytyksessä. Antti Teivainen ajoi Porttikallion Ässän sisäradalta johtopaikalle. Timo Tuomisen valmentama ruuna vastasi sitkeästi ja venytti voittoon ajalla 28,4/2120m uransa 100. startissa. Savon Sivu kiri kakkoseksi, ja Laviori sinnitteli kolmanneksi.

- Porttikallion Ässä on ollut vähän tasainen lopussa, voitot ovat olleet iloisia yllätyksiä. Sillä oli edessä kesäkenkä. Kuskilla on voitontahtoa, joka on varmaan tarttunut myös hevoseen, valmentaja Tuominen arveli.

Pronssidivisioona oli neloskohde, Siinä saatiin iso yllätys. It’s Raining Men johti ja näytti hallitsevan. Mutta kärkihevoset tulivat takaa. Antti Teivaisen ajama ja Jouni Myllyharjun valmentama Redhot Tap Dancer kiri hurjasti porukan perältä voittoon ajalla 17,0a/2620m. Callela Ikaros eteni kakkoseksi ja teki hyvän debyyttistartin Veijo Heiskasen tallista. Ashley Face oli johtavan rinnalta rehti kolmas.

- Voitto oli monille yllätys, mutta pakko sanoa, että olin ennakkoon sitä mieltä, että pärjätään. Redhot Tap Dancer oli niin loistava keskiviikon hiitillä. Edellinen voitto tuli kaksi vuotta sitten Seinäjoella. Hevonen tuli minulle jo kahdeksan kuukauden ikäisenä, ostin sen ihan värin perusteella. Se on elämäni hevonen, Jouni Myllyharju kertoi.

Lämminveristen TalviCupin finaali oli 75-vitonen ja täydellistä Readly Eaglen hallintaa. Antti Teivainen täräytti Pia Huusarin valmennettavan ensin johtavan rinnalle ja sitten keulaan. Readly Eagle oli omaa luokkaansa ja vei kymppitonnin ykkösen ajalla 15,3/2120m. Voitto oli Teivaisen kolmas. Callela Ladybird kiri johtavan takaa kakkoseksi, ja Nemea Kato spurttasi kolmanneksi.

- Kun on hyvä hevonen, niin tämä on helppoa hommaa. Roope (Roi Iltanen) kysyi minua ajamaan Readly Eagleä TalviCupin karsintaan, ja siitä se lähti. Tänään ei tarvinnut mennä täyttä, vaikka päätöskierros tultiin reipasta, Teivainen totesi.

Toto65-pelin kuutoskohteessa nähtiin komea kaksinkamppailu. Ari Moilasen ajama Korven Liideri lähti yksi paalukarsinasta ja otti komennon. Antti Teivaisen ajama Elan lähti kiriin takasuoralla ja eteni rinnalle. Jukka Mattilan valmentama Korven Liideri vastasi loppuun saakka ja venyi ykköseksi ajalla 25,5/2120m. Elan juoksi ennätyksensä 24,8/2140m ja oli hyvä kakkonen.

- Korven Liideri teki jo Lahdessa rajun juoksun laukan jälkeen. Odotukset olivat kovat tähän starttiin. Pääsimme lähtemään yksin paalulta, ja Korven Liideri lähti reippaasti matkaan. Hevoseen tuli vielä pykälä lisää, kun avasin siltä korvat, Moilanen kehui.

Vermon iltapäivä alkoi Ville Koiviston ajaman Arin voitolla. Ari toi valmentaja Ville Grönstrandille ensimmäisen Vermon voiton. Mervi Peltomäen Magari kiri Ari Moilasen ajamana väkevästi ykköseksi kakkoslähdössä. Ykkönen oli myös Peltomäelle ensimmäinen Vermossa.

Niko Jokelan ajama ja Kari Lehtosen valmentama Rahamies hallitsi kylmäveristen 2620 metrin ryhmää. Jorma Ruokosen valmentama Mountain Titanium kiri johtavan takaa neloslähdön ykköseksi. Kari Venäläinen ajoi uransa 998. voiton.

Talvimaljassa nähtiin Knows Bestin (4) ja Hierro Bokon kirikamppailu, joka päättyi jälkimmäisen voittoon (kuva: Pekka Salonen).