Ajankohtaista

Huippuravureiden odotettu kohtaaminen Derbykenraalissa!

to 25. heinäkuuta 2019 11.42.00

Vermon keskiviikkoravien 31.7. päälähtö on nelivuotiaiden Derbykenraali, jossa haetaan asemia kolme viikkoa myöhemmin ajettaviin Suuren Suomalaisen Derbyn karsintalähtöihin. Ja millainen matsi nähdäänkään! Nelivuotisikäluokan kirkkaimmat kotimaiset tähdet Graceful Swamp ja Lewis Ale nimittäin kohtaavat Vermossa toista kertaa urallaan.

Edelliskerran huippuravurit juoksivat samassa lähdössä viime lokakuussa kolmivuotisikäluokan suurimmassa kilpailussa Kriteriumissa. Silloin Lewis Ale marssi komeasti arvovoittoon, kun taas Graceful Swampin kohtaloksi koitui laukka tiukassa tilanteessa.

Ensi keskiviikkona kaksikko kohtaa jälleen Derbykenraalissa, jossa on mukana kaikkiaan kuusi hevosta. Kaikki tähtäävät Suuren Suomalaisen Derbyn karsintoihin, jotka ajetaan Vermossa keskiviikkona 21. elokuuta. Kaksitoista parasta etenee lauantaina 31. elokuuta ajettavaan suureen finaaliin, jossa voittaja kuittaa peräti 150 000 euroa.

Lewis Alen kymmenhenkiseen omistajaporukaan kuuluva Pekka Kaidesoja odottaa ensi keskiviikon matsia mielenkiinnolla.

”Tähtäin on valmentaja Tuomas Korvenojalla tiukasti Derbyssä", Kaidesoja kertoo. "Derbykenraali on yksi etappi kohti kauden päätavoitetta. Mielenkiintoista on nähdä, missä mennään näiden kahden ennakkosuosikin välisessä kilpailussa. Keskiviikosta on vielä kolme viikkoa karsintoihin, joten Lewis Ale ei vielä ole hiottu parhaimmilleen. Mutta jännitystä on varmasti sekä radalla että katsomossa. Tätä lähtöä kannattaa tulla katsomaan paikan päälle."

Kaidesojan ravisyksystä on tulossa jännittävä monessa roolissa. Hän työskentelee EM-Ravien projektipäällikkönä ja vastaa Suomen Hippoksen ja Vermo Areenan yhteisprojektin toteutuksesta. EM-ravien pääkilpailuna on UET Grand Prix, joka on 4-vuotisikäluokan yhteiseurooppalainen suurkilpailu. Suomessa syntyneistä mm. Graceful Swamp ja Lewis Ale on maksettu mukaan kisaan.

UET:n karsintalähdöt juostaan Ranskan pääradalla Vincennesissä tiistaina 24. syyskuuta ja Ruotsin pääradalla Solvallassa lauantaina 28. syyskuuta. Finaali juostaan Vermon EM-raveissa lauantaina 12. lokakuuta ja ykköspalkinto on peräti 200 000 euroa.

”Eurooppalainen 4-vuotisikäluokka on todella huippuluokkaa. Ruotsalaiset Campo Bahia ja Attraversiamo ovat rikkoneet jo Ruotsin ennätyksiä kumpikin ja Ranskasta on tulossa Face Time Bourbon, jota pidetään Bold Eaglen manttelinperijänä. Toivotaan, että tähän rintamaan iskevät kiilaa suomalaiset Lewis Ale ja Graceful Swamp. Tarjolla on parasta eurooppalaista raviurheilua aivan varmasti", Kaidesoja myhäilee.

Derbykenraali, keskiviikko 31.7. klo 20.30 (ravien lähtö 8, kilpailumatka 2600 metriä)

1 Graceful Swamp – Ari Moilanen (valmentaja Erkki-Pekka Mäkinen)
2 Effronte Photo – Jukka Torvinen (Pekka Ruuth)
3 Lewis Ale – Tuomas Korvenoja
4 Jack Fire – Juhani Tapani (Pertti Kuittinen)
5 Joyride Luxi – Olli Koivunen (Harri Koivunen)
6 Count Forte – Pekka Korpi

Lisätietoja ja lipunmyynti Suureen Suomalaiseen Derbyyn (linkki)

Lisätietoja EM-raveista (linkki)