Ajankohtaista

Huipputamma Double Exposure sai kutsun TherMidas VET Finlandia-Ajoon

la 15. elokuuta 2020 09.36.00

Perjantaina 4.9. ajettava TherMidas VET Finlandia-Ajo on saamassa kovan luokan tammavahvistuksen, kun Daniel Redénin valmentama Double Exposure on kutsuttu Vermo Areenan kansainväliseen suurkilpailuun. Double Exposure kuuluu Euroopan ehdottomaan eliittiin, mistä tuoreimpana osoituksena on Hugo Åbergs Memorial -kilpailun voitto Malmössä Jägersron raviradalla 28. heinäkuuta.

Double Exposure voitti Ruotsin suurimpiin ravilähtöihin kuuluvan Hugo Åbergs Memorialin todella väljällä ja ylivoimaisella tyylillä tehden samalla uudet ennätyslukemansa 09,2/1609a. Ykköspalkinto oli 1,69 miljoonaa kruunua, jonka myötä voitto oli 7-vuotiaan tamman uran rahallisesti suurin.

Yhdysvalloissa syntynyt Double Exposure on kilpaillut urallaan 46 kertaa, voittanut niistä 23 kilpailua ja tienannut kaikkiaan 7 373 834 kruunua (reilut 700 000 euroa) palkintorahoja.

Double Exposuren valmentaja Daniel Redén pitää valmennustallia Ruotsissa Enköpingin alueella. Vermo Areenalla seurataan tarkoin viranomaisohjeistuksia liittyen koronavirustilanteeseen ja matkustusrajoituksiin. Tällä hetkellä työmatkaliikenne Ruotsista Suomeen on sallittua, ja Daniel Redén on päätoiminen ravivalmentaja.

Raviurheilun keskusjärjestö Suomen Hippoksen aiempien linjausten mukaisesti työssäkäynti raviradoilla Ruotsin ja Suomen välillä on edelleen mahdollista viikon välein. Double Exposuren taustavoimat eivät ole tulossa kilpailemaan Suomeen ennen Finlandia-viikonloppua.

”Haluamme toimia vastuullisesti kilpailujärjestäjänä ja seuraamme tarkasti viranomaisohjeistuksia”, Vermo Areenan kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi kertoo. ”Finlandia-Ajo on profiloitunut vuosikymmenten ajan kansainvälisenä kilpailuna ja pyrimme myös tänä poikkeusvuonna mahdollisimman kansainväliseen kisaan, jos se vain vallitsevissa oloissa on mahdollista. Tämän hetken tiedon mukaan työmatkat Suomeen ovat sallittuja, ja Double Exposuren sekä muiden kansainvälisten hevosten taustavoimien kohdalla kilpailumatka Vermoon on työmatka.”

TherMidas VET Finlandia-Ajoon on kutsuttu ennen Double Exposurea kolme kovaa suomalaisravuria: Elian Web, Next Direction ja Le Gros Bill. Finlandia-Ajo on vuodesta 1980 saakka Vermossa järjestetty kansainvälinen suurkilpailu, johon kutsutaan kymmenen hevosta. Yksi paikoista menee Vermossa keskiviikkona 19.8. ajettavan Helsinki-Ajon voittajalle.

Syyskuun ensimmäinen viikonloppu on Vermo Areenalla yhtä huippu-urheilun juhlaa, kun ensin perjantaina 4.9. jännitetään kansainvälistä TherMidas VET Finlandia-Ajoa ja lauantaina 5.9. jatketaan Kultajousi Suuren Suomalaisen Derbyn merkeissä. Liput superviikonloppuun ovat ennakkomyynnissä Vermon verkkokaupassa.