Ajankohtaista

Ice Wine Tammatähden valtiatar

ke 1. helmikuuta 2023 22.09.00

Leo Mönttisen valmentama 11-vuotias Ice Wine jatkaa loistovireessä. Se voitti keskiviikon Tammatähden Ari Moilasen ajamana ajalla 15,0/2140m.

Moilanen täräytti Ice Winen takamatkalta suoraan johtopaikalle. Vauhti oli maltillista, avauskierros mentiin paalulta kellotettuna 18,3-kyytiä. Moilanen antoi tammalle menoluvan, ja Ice Wine viiletti ylivoimaiseen voittoon. Girls With Gurls seurasi terhakkaasti kakkoseksi.

- Ice Wine on juossut uransa aikana kovia lähtöjä ja pärjännyt hyvin. Sen hyvä lähtönopeus on iso etu. Toivotaan, että Ice Wine pysyy tällaisena, niin vielä menestytään, Moilanen totesi.

Toinen TalviCupin karsinta aloitti Toto65-pelin. Stop The Press painui kärkeen ja painoi päälle. Se väsyi lopussa neljänneksi. Antti Teivaisen ajama Readly Eagle juoksi suurimman osan matkaa johtavan rinnalla. Pia Huusarin valmentama Readly Expressin poika oli selvästi väkevin maalisuoralla ja meni voittoon ajalla 14,0/2120m. American Cooper kiri kakkoseksi ja Breakwater kolmanneksi.

Jyrki Tammimetsän Tähti-Teijo oli suosikki 65-kakkosessa. Se haparoi alussa ja laukkasi lyhyesti. Tammimetsä nosti Tähti-Teijon aikaisin kolmannelle radalla, ja voitokas ruuna porskutti vakuuttavasti voittoon ajalla 29,8/2140m. Kultaposti kiri kakkoseksi.

T65-kolmonen oli TalviCupin karsinta. Nemea Kato oli kierroksen pankki. Hannu Torvinen ajoi sen keulaan. Sen jälkeen kaikki oli helppoa. Voittotulos oli 15,3/2120m. Adrasthee kiri takaa kovaa kakkoseksi ja Fantom Factor kolmanneksi.

- Tosi helppoa oli tänään. Nemea Kato on jättihienossa kunnossa. Lämmityksessä oli vähän kysymysmerkkejä, kun hevonen oli ensin latautunut ja sitten ei. Olin silti erittäin luottavainen jo ennen starttia, Hannu Torvinen sanoi.

Kylmäveristen hopeadivisioonakarsinta, 65-vitonen, ajettiin mailin matkalla. Antti Ala-Rantala pamautti Kleppe Spödån johtopaikalle. Norjassa syntynyt tamma oli keulasta pitelemätön ja porhalsi voittoon ajalla 25,2a/1620m. Hulluduunari kiri kakkoseksi. Julmin sinnitteli johtohevosen rinnalta kolmanneksi.

- Kleppe Spådö oli niin hyvin menollaan tänään, että ajoin keulassa. Rata oli loistava, ja se sopi tammalle hyvin, Ala-Rantala totesi.

Toto65-pelin päätöskohde oli myös TalviCupin karsintalähtö. Tommi Kylliäinen latasi Furioso Wohlrabin keulaan, avauskierros 16,0-kyytiä. Qiulius On Stage kiersi johtohevosen rinnalle 900 jäljellä. Furioso Wohlrab piti paikkansa maaliin saakka ja voitti ajalla 14,4/2140m. Eventful Swamp tarjosi hyvän vastuksen ja oli kakkonen. Tzubodai nousi kolmanneksi ohi Qiulius On Stagen.

Ensimmäinen TalviCupin karsinta ajettiin ennen 65-kohteita. Olli Koivusen ajama Make It Up eteni johtaneen Xenia Comeryn rinnalle. Harri Koivusen valmentama Make It Up oli vahvin lopussa ja vei voiton ajalla 15,1/2120m. Callela Ladybird ja My Way Luxi kirivät muille totosijoille ja finaaliin.

Viimeinen TalviCupin karsinta juostiin 65-kohteiden jälkeen. Antti Teivainen piti Black Revengellä johtopaikan. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama ruuna vastasi maaliin saakka ja vei voiton ajalla 15,7/2140m. Make A Wish H.C. pujahti johtohevosen takaa kakkoseksi, ja Top Clas Kemp kiri kolmanneksi.

Antti Teivainen oli illan ohjastajakuningas neljällä voitolla. Ilta alkoi Teivaisen voitolla. Hän ajoi Ari Vianderin Vicky Savoyn johtopaikalta ykköseksi. Kakkoslähdössä Teivaisen hevonen oli voittokone Rannan Pomo. Mika Mäkelän valmentama ruuna oli johtopaikalta omaa luokkaansa. Vermon ilta päättyi Lake’s Elemerin komeaan kirivoittoon. Hannu Torvinen ajoi Joni-Petteri irrin valmennettavana ykköseksi.

Rannan Pomon voittoseremonioiden jälkeen juhlittiin Kauko Sokkasta. Hän täytti 70 vuotta.