Ajankohtaista

Ice Wine TherMidas VET Tammatähden vauhdikkain

ke 11. elokuuta 2021 21.31.00

Vermon keskiviikkoilta päättyi vauhdikkaaseen Tammatähteen. Leo Mönttisen Ice Wine oli vikkelin ja paineli mailin aikaan 10,9a/1620m.

Lady Luck veti porukkaa selvällä erolla muihin, avauspuolikas porhallettiin 08,5. Iikka Nurmonen ja Ice Wine tavoittivat karkulaisen loppusuoran alussa. Ice Wine pinkaisi voittoon, ja Mönttisen tallissa on nyt 10-aikainen tamma. Lady Luck piti hyvin kakkoseksi.

Voitto toi kutsun myös Forssan Tammavaltikkaan. ”Saimme kutsun jo keväällä, mutta nyt kutsu on vielä vahvistettu”, Mönttinen sanoi. ”Kyllä lähtö on erilainen, kun yksi hevonen juoksee paljon muita edellä. Silloin ajetaan kahdessa porukassa. Toki täytyy tässäkin pitää huolen, ettei karkulainen pääse liikaa karkuun. Loppukaarteessa alkoi tuntua, että tavoitamme Lady Luckin”, Nurmonen kertoi.

Toto65-pelin viisi ensimmäistä kohdetta olivat Jaettavan sarjan lähtöjä. Tapio Perttusen Mask Off kiri ensimmäisen kohdelähdön parhaaksi vahvan esityksen päätteeksi.

Juha Utalan valmennuksesta aloittanut Gal Gadot Racing häikäisi toisessa 65-kohteessa. Se eteni johtaneen Orvar Iverin rinnalle ja prässäsi. Gal Gadot Racing lipui maalisuoralla varmasti yllätysykköseksi hienolla ajalla 13,5a/2120m. Suosikki Orvar Iver kesti hyvin kakkoseksi. ”Tämä oli harjoittelustartti ennen ensi keskiviikon TammaCupin karsintoja”, Utala sanoi.

Isto Kuisman valmentama Bean Dream jatkoi yllätysvoittajien menoa kolmannessa kohteessa. Jukka Torvinen ajoi päättäväisesti johtopaikalle. Voitto tuli ajalla 13,6a/2120m.

Mari Salmisen Capercaillie Cockin vahva meno jatkui neljännessä 65-lähdössä. Se kiri Seppo Markkulan ajamana kolmannesta ulkoa väkevästi ykköseksi. Yolo Savoy tarjosi kolmannella radan vetoavun. Se oli hieno kakkonen.

Kierroksen pankki Amazing Warrior oli kaiken luottamuksen arvoinen viitoskohteessa. Iikka Nurmonen ajoi eteenpäin, kun No Limit Royalty oli saanut keulapaikan. Amazing Warrior siirtyi johtoon. My Sweden lähti painamaan kierroksen juoksun jälkeen, ja Hannu Torvinen katsoi parhaaksi keskeyttää. Amazing Warrior ravasi varmasti ykköseksi. No Limit Royalty kiri kakkoseksi.

Salamakypärät-kilpailusarjan seitsemäs osalähtö ajettiin ennen 65-kierrosta. Jere Hurmeen Burnout eteni ykköseksi. Vilja Kivisen Caviar Creation pinnisti kakkoseksi ennen Milla Markkasen Shining Armoria.

Tapio Perttusen Zelos näytti hurjan luokkansa suomenhevosten lähdössä. Suvi Perttusen omistama 4-vuotias Saran Salaman ja Xenan poika sai keulassa kovaa prässiä Vappu-Ukolta, mutta paineli ykköseksi ajalla 27,0/2140m. Zelos on voittanut kaikki uransa kolme kilpailua.