Ajankohtaista

Islanninhevonen haastaa ravurin Viidellä vaihteella Vermossa -tapahtumassa

ke 4. syyskuuta 2019 14.24.00

Suomen islanninhevosyhdistys (SIHY) ja yhdistykseen kuuluvat paikalliskerhot Hestamannafélagid Drómi ja Hestneisti sekä Gaedingakeppni- seura Stormur, Vermon Ravikoulu ja Vermo Areena järjestävät laatuaan ensimmäisen yhteisen tapahtuman Vermo Areenalla lauantaina 7.9.2019.

”Kaikki lähti liikkeelle Hestamannafélagid Drómin halusta järjestää islanninhevosten kilpailut, gaedingakeppnit ja passikisat. Saatuamme mahdollisuuden järjestää kisat Vermossa, laitettiinkin isompi vaihde silmään ja kutsuttiin mukaan kumppaneita”, sanoo tapahtumakoordinaattori Tiina Savolainen.

Yhdessä-teema tukee tapahtumaa. Yhteistyöllä voimme saavuttaa enemmän ja saada hevosten pariin lisää harrastajia lajista riippumatta. Viidellä vaihteella Vermossa -tapahtuman toivotaan olevan mukava perhetapahtuma, joka kerää yhteen paikkaan hevosihmisiä eri lajien parista. Kilpailunäytösten lisäksi on hevosvarustemyyntiä, keppihevosklinikka, ravikoulun ohjasajoa ja talutusratsastusta.

”Vermossa satsataan yhä enemmän myös raviurheilun ulkopuolisiin tilaisuuksiin ja islanninhevosten oma tapahtuma sopii raviradalle erinomaisesti. Yhteistyö eri hevosurheilun lajien kanssa on meille tärkeää”, Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä iloitsee.

Julkisuudesta tunnettujen limutölttikisat, nopeuskilpailu ja laukkakilpailuja

Tilaisuus alkaa lauantaina 7.9. kello 11 ja päivän aikana ratsukot esittelevät neljä erilaista islanninhevosten kilpailuluokkaa. Lisäksi järjestetään leikkimielisiä kilpailuja yleisön iloksi.

”Limutölttiin” ovat ilmoittautuneet ministeri Aino-Kaisa Pekonen, entinen ministeri Satu Taiveaho, entinen fitnesskilpailija Mari Valosaari ja kirjailija Harri Istvan Mäki. Limutöltissä jokainen ratsastaa limumuki kädessä sovitun matkan tarkoituksena suoriutua matkasta mahdollisimman nopeasti, mutta samalla mahdollisimman vähän limua läikyttäen. Ratsuina toimivat talli Iso-Tuomiston hevoset. Islanninhevosille tyypillisessä askellajissa, töltissä, on tasainen nelitahtinen rytmi, jossa hevosen liikkeet erittäin joustavat ja notkeat.

Tapahtumassa esitellään myös huikea islanninhevosten koppilähtökilpailu (koppilähtökilpailun mahdollisuus vahvistuu myöhemmin). Ratsukot odottavat lähtöä kopeissa, kopin ovet avataan yhtäaikaisesti ja ratsukot pyrkivät mahdollisimman nopeaan ja puhtaaseen passiin. Passilla tarkoitetaan kaksitahtista lateraalista askellajia.

Kuuluttajina toimivat islanninhevosammattilainen sekä islanninhevosmaailmaa tuntematon kuuluttaja, joka haastaa ammattilaista hauskoilla kysymyksillä ja kommenteilla. Iltapäivällä ravuri kilpailee passiratsukkoa vastaan ja päivän päättää 500 metrin laukkakilpailut.

Ohjelma la 7.9. (suuntaa-antava ohjelma, aikataulut voivat muuttua)

Klo 11 avaus
Klo 11.05 P2 (passikilpailu)

Klo 11.45 PP1 (passikilpailu)
Klo 12.15 Limutöltti kutsukilpailu
Klo 13.30 Gk (gaedingakeppnikilpailu)
Klo 15.30 P3 (passikilpailu)
Klo 16.15 Ravuri vastaan passiratsukko
Klo 16.30 Laukkakisat 500m
Klo 17 tapahtuma päättyy

Tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua.