Ajankohtaista

Jouluviikolla kylmäveristen JouluCup-karsinnat, Isokenkä ja Karanor Teräsmiesliiga

ma 19. joulukuuta 2022 11.50.00

Nimikilpailut vauhdittavat keskiviikon ravi-iltaa. Toto65-peli käynnistyy lämminveristen Isokengällä, jota tähdittää Antti Ojanperän tallin MAS Champ.

Viime vuonna Suur-Hollolan voittanut MAS Champ oli loukkaantumisen vuoksi pitkään poissa. Se palasi radoille tämän vuoden syksyllä. Neljän voittostartin jälkeen tuli kolmossija Käpylä Grand Prixissä. Santtu Raitalan ajama ruuna hakee paluuta voittokantaan radalta neljä. Viime kilpailuissa hyvin menestyneet Skyfall Shine, Sahara Sandstorm, Cash Maker ja Hazelhen Hermes ovat haastajia.

Karanor Teräsmiesliijga ajetaan neljäntenä 65-kohteena. Juha Utalan väkivahva Hertus on suursuosikki, vaikka takamatkaa on 40 metriä. Kotiradan Morris Match palaa tauolta.

JouluCupin karsintoja ajetaan neljä, ensimmäinen jo ennen 65-kohteita. Eelis Murtolan ajama Tähdenteli tulee Vieremältä ja on suosikki.

Toinen karsinta juostaan 65-pelin kakkoskohteena. Petri Mäkisen Viulan Voitto ja Veijo Pulkan Myrskypoju ovat voitokkaita menijöitä. Ari Moilanen on ajanut Myrskypojun voittostartit.

JouluCupin karsinnalla jatketaan 65-kolmosessa. Teemu Okkolinin Liisii ei viime starteissa ole erehtynyt pois kaksarisijoilta. Tamma pääsee matkaan juoksuradalta. Laukkaherkkä Satasen Onni on toinen juoksuradan hevonen.

Neljäs ja viimeinen JouluCupin karsinta on viides 65-kohde ja Duon avaus. Matti Lautamäen Siirin Farssi, Seppo Suurosen Sinkun Cunkku ja Laura Mäkisen Lilian Rols ovat viihtyneet totosijoilla viime kilpailuissa.

Ravien käsiohjelmaa voi selata tästä linkistä.

Kylmäveristen JouluCup

  • Karsinnat lähdöissä 3, 5, 6 ja 8 erikseen molemmille voittosummakategorioille. Perusmatka 2620 m enint. 10 000 € ja 2640 m enint. 17 500 € tienanneille.
  • Karsinnoissa ja finaalissa on voimassa ennakkomaksun eräpäivän 1.12. mukaiset voittosummat.
  • Jokaisesta karsinnasta pääsee neljä parasta finaaliin. Jos viimeisestä finaalipaikasta tulee tasapääjuoksu, ratkaisee arpa finaaliin pääsijän.
  • Finaalin lähtöradat valitaan kokonaisaikojen mukaan, ensimmäisenä lähtöratansa valitsevat voittajat, sitten toiseksi tulleet jne. Jos kokonaisajat ovat samat, ratkaisee arpa valintajärjestyksen. Järjestäjän edustaja soittaa lähtöradoista valmentajille loppukilpailun ilmoittamispäivänä pe 23.12.
  • Finaalissa 31.12. vähintään 10 000 € ykköspalkinto
  • Säännöt kokonaisuudessaan vermo.fi/joulucup

Siirin Farssi starttaa suosikkina keskiviikon neljännessä JouluCup-karsinnassa (kuva: Pekka Salonen).