Ajankohtaista

Jouluviikolla riittää nähtävää – 11 lähtöä keskiviikkona

pe 17. joulukuuta 2021 13.35.00

Jaettava sarja poiki kuusi lähtöä jouluviikon raveihin. Kun hevosia ilmoitettiin myös muihin sarjoihin ilahduttavan runsaasti, keskiviikkona saadaan nauttia raviurheilusta peräti 11 lähdössä. Yleisöalueelle on koronapassilla vapaa sisäänpääsy.

Neljä Jaettavan sarjan lähtöä ajetaan 65-pelissä. Avauskohde on isovoittosummaisten Jaettava sarja ja tasokas lähtö. Donna Leonora, Celsius Evo, Capo, Mister Lane ja Vikens Energy ovat viime viikkoina juosseet menestyksekkäästi. Toto65-kakkosessa kisaavat Jaettavan sarjan hevoset, joiden voittosumma on lähempänä 10 000 euroa. Nubia, Arrogance, Rachael ja Jacques Hyneman kuuluvat suosikit.

Tammalähtö on vuorossa kolmoskohteena. Furiosa voitti keskiviikkona. Voitokkaat Mandi More, Ypäjä Oriente ja Anna K. Garden ovat takarivissä. Neloskohde on jälleen Jaettavaa sarjaa. Tammojen TalviCupin voittaja Girls With Curls on mukana ja hakee neljättä perättäistä ykkössijaa. Emma Väreen valmennettava sai takarivin lähtöpaikan, kun lähtöradat menivät voittosumman mukaisessa järjestyksessä.

Kylmäveriset juoksevat 65-pelin vitoskohteessa. Juha Utalan Hyvännäköinen teki jättiyllätyksen marraskuun Vermon 75-kierroksella ja voitti Tammalähdön. Nyt sen voitto ei tulisi suurena yllätyksenä.

Toto65-pelin päätöskohde on jälleen Jaettavaa sarjaa. Knocking Match metsästää neljättä peräkkäistä voittoa. Vastus on kova, It’s Raining Men, Gal Gadot Racing ja Ashley Face ovat tiukkoja haastajia. Vermon keskiviikkoilta päättyy kahteen Jaettavan sarjan lähtöön. Jouluviikon huipennus saadaan päätöslähdössä, jossa Royalsky, Morris Match ja Pegasos Evo iskevät yhteen.

Kilpailutapahtumat käynnistyvät ULHO:n SuperStar -ponilähdöllä klo 17.35, ensimmäinen hevoslähtö klo 18.07. Raveihin on vapaa sisäänpääsy. Autokatsomolipun voi halutessaan ostaa erikseen Vermo Appista tai vermo.fi/liput >>

Mikä Jaettava sarja?

  • Sarjamääritys ryhmäajo lämminverisille 2120 m vähint. 10 000 €, enint. 55 000 € juosseet
  • Mukaan päässeet hevoset on jaettu kuuteen lähtöön voittosummien perusteella.
  • Hevoset on jaettu neljään kahdentoista hevosen ja kahteen yhdentoista hevosen lähtöön siten, että 11 pienimmän ja 11 suurimman voittosumman hevosta juoksevat keskenään, sitten 12 hevosta keskenään sarjan neljässä muussa lähdössä.
  • Jokaisessa lähdössä hevoset starttaavat voittosummien mukaisessa järjestyksessä radoilta 1,2,3,4,5,6,9,10,7,11,8,(12).

Yhdessä illan Jaettavan sarjan lähdössä nähdään tuore tammojen TalviCup-voittaja Girls With Curls. Tällä kertaa ohjastajana on Jukka Torvinen. Kuva: Pekka Salonen.