Ajankohtaista

Jugador kiri Kivikylä Voimaliigan parhaaksi

to 28. tammikuuta 2021 08.37.00

Kivikylä on Voimaliigan uusi yhteistyökumppani ja kauden ensimmäinen pitkämatkalaisten kohtaaminen tähditti keskiviikkoraveja. Markku Niemisen valmentama Jugador (kuva) eteni yllätysvoittoon ja vei Antti Teivaisen ajamana 4 000 euron ykkösen.

Roofer oli lähtösuoran nopein, mutta se laukkasi, ja Q-Rex Oak paineli keulaan. Santtu Raitala sai kärjessä ajaa maltilla, kun rinnalle kiertynyt suosikki Sahara Sandstorm ei vaatinut vauhtia. Voimahevoset Selene Lune, Jugador ja Por Nie Rock lähtivät kiriin takasuoralla. Jugador oli maalisuoran vahvin ja nappasi yllätysvoiton ajalla 16,9/3140m. Entinen tallikaveri Selene Lune tsemppasi kakkoseksi. Jugadorin nykyinen tallikaveri Por Nie Rock nousi kolmanneksi. Borgmester jäi kärkikolmikon taakse pussiin.

Kylmäveristen mailin ryhmässä mentiin vauhdilla, kun Kipinä Rols kellotti kierroksen väliajaksi 24,8. Maalisuoralla Juha Utalan Hyvännäköinen kiri ykköseksi ohi Konradin ja Kipinä Rolsin.

Päätöslähdössä voitto jäi kotiradalle. Harri Åkerlundin Wild Action kiri vahvasti ja eteni varmasti ykköseksi. Suosikki Breeze kiersi aikaisessa vaiheessa keulaan ja kesti kakkoseksi.

Vermo Areenan ilta alkoi suomenhevosten alokassarjalla, kun mukana oli neljä uransa aloittajaa. Ilkka Hoffrenin 4-vuotias Brenna oli paalulta startanneista johtopaikalta hyvä kakkonen. Ensimmäinen ennätys kirjoitetaan lukemin 35,4/2120m. Arto Hammarin ajama Siirin Farssi kiri 40 metrin takamatkalta väkevästi ykköseksi. Matti Lautamäen kasvattama ja valmentama ruuna juoksi ajan 33,3/2160m ja jatkaa uraansa ilman tappioita kahden kilpailun jälkeen.