Ajankohtaista

Junjori palasi voittamaan

ke 2. maaliskuuta 2022 21.17.00

Teemu Okkolinin voittokone Junjori oli Toto65-kierroksen suursuosikki ja paineli ylivoimaiseen voittoon.

 

Aika-Sinko veti alkumatkan reipasta vauhtia. Okkolin ajoi Junjorin johtohevosen taakse. Päätöspuolikkaan alkaessa Junjori lähti kiriin ja eteni kärkeen. Ylivoimainen voitto tuli ajalla 27,2/2140m. Junjorin seitsemän voiton putki katkesi helmikuun viimeisenä keskiviikkona, mutta uusi alkoi heti maaliskuun ensimmäisenä. Ilta oli Okkolinille menestyksekäs. Hän ajoi voiton myös Vilkkeen Velmulla.

 

"Nyt saimme Junjorilla selkäjuoksun, mikä oli hyvä asia. Tempo oli reipasta. Kun käänsin kiriin, niin Junjori hutkutteli menemään helpontuntuisesti", Okkolin sanoi.

 

Toto65-kierros alkoi Harri Koivusen tallin kaksoisvoitolla. Olli Koivunen piti Quandary Tilellä sisäradalta johtopaikan. Vauhti oli hölkkää, kierros mentiin 23,4. Quandary Tile paineli varmasti ykköseksi. Harri Koivusen ajama Stardust Comery palasi pitkältä tauolta ja oli johtavan rinnalta hyvä kakkonen.

 

Monté- eli raviratsastuslähdöllä jatkettiin, eikä siinä menty hölkkävauhtia. Ornstein veti vauhdilla avauskierroksen 14,7-kyytiä. Anette Antti-Roikon ratsastama Bombard seurasi tuntumassa ja pinkoi lopussa ykköseksi ajalla 15,0a/2120m. Ornstein piti kakkoseksi ennen Mozartkugelia.

 

Teemu Jurvasen omistama, valmentama ja kasvattama Chase kiri neljännen kohteen parhaaksi. Goldiivo Hoss oli johtopaikalla. Arto Laaksonen käänsi Chasen kiriin toisesta ulkoa ja voitto tuli helposti. Goldiivo Hoss oli varma kakkonen.

 

Vitoskohteessa nähtiin tiukka voittokamppailu. Ari Moilanen tarjosi Amadeus Possiblelle tarkan juoksun. Jorma Kuokkasen valmentama 10-vuotias ruuna kiitti ja kiri niukkaan voittoon ajalla 16,1a/2120m. Midnight Prince tarjosi hyvän vastuksen ja oli kakkonen. Jacques Hyneman eteni keulaan avauspuolikkaan jälkeen ja kesti kolmanneksi.

 

"Maalissa tuntui, että ehdimme ykköseksi. Tarkoitus oli ajaa huonolta lähtöradalta nätisti. Pääsimme nousemaan matkalla toiselle radalle, ja saimme lopussa vielä hyvän selän eteen. Amadeus Possible on tosi rehti hevonen menemään", Moilanen kehui.

 

BWT Divine oli päätöskohteen hallitsija. Olli Koivunen karautti Kaisa Toivosen valmentaman tamman johtopaikalle, eikä voittajasta sen jälkeen ollut epäselvyyttä. Volocity de Vie pinnisti johtavan rinnalta vahvasti kakkoseksi. Voittotulos oli 13,5a/1620m.