Ajankohtaista

Käpylä Grand Prix lauantaina: An-Dorra ajaa takaa voittokoneita

ma 8. marraskuuta 2021 18.15.00

Käpylän vanha vaskikello kutsuu jälleen nimekkään osallistujajoukon tavoittelemaan Käpylä Grand Prix -kisan voittoa lauantaina. Reino Palomäen supertamma An-Dorra on erilaisen tehtävän edessä, kun se ajaa takaa paalulta starttaavia voitokkaita menijöitä.

Antti Teivaisen ajaman An-Dorran tähtäin on 4-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunussa, joka ajetaan seuraavana lauantaina Jyväskylässä. Vermossa An-Dorra on takamatkalla ja takarivin lähtöpaikalla. Kierrettävää on 15 hevosen verran.

Paaluhevoset ovat tosi voitokkaita. Unique Creation on napsinut tänä vuonna 14 ykköstä. Run And Repeat on hurjassa vedossa, viimeksi se voitti kymppitonnin Kouvola-ajosta. Zogo Matchilla on kaksi voittoa alla, Celsius Evolla tuore ykkönen Turusta.

Myös An-Dorran kanssa takamatkalta lähtevät hevoset ovat huippuvireessä. Sahara Peyote on aloittanut Suomessa kahdella voitolla. Sahara Sandstorm on erittäin varma kilpailija, ja keskipitkä 2600 metrin matka sopii. Ganyboy on uusi tuttavuus, joka on kilpaillut Adrian Kolgjinin tallissa. Se myytiin vastikään huutokaupassa 170 000 kruunulla.

Käpylä Grand Prix ajettiin ensimmäisen kerran 1969. Venäläistamma Zazimka voitti kolme ensimmäistä kilpailua. Viime vuonna Better Boss eteni takamatkalta ykköseksi SE-tuloksella 13,6/2640m. Jos An-Dorra mielii voittaa, niin se murskannee voimassa olevan 4-vuotiaiden tammojen SE-ajan 15,3/2640m, joka on Club Nord Elitin ja Betty Roofin nimissä.

Lauantaina saadaan nauttia hienosta urheilusta myös muissa lähdöissä. Toto75-kierros käynnistyy lyhyellä ryhmällä, jota Willow Pride tähdittää. Finntack Cupin finaalissa karsintavoittajat Midnight Prince ja En Candy Till lähtevät sisimmiltä radoilta. Pauhis yrittää pitää Morisonin ja Nylandin takanaan kylmäveristen 2620 metrin lähdössä. Kylmäveritammojen volttilähtö on mielenkiintoinen. Kolmella paalulla on hevosia, ja takamatkalaisilla Hetviinan ja Vennelmon Varman johdolla riittää kierrettävää.

Paikalle Vermoon kannattaa tulla ajoissa. Lauantain tapahtumat alkavat jo kello 12.30. Silloin ajetaan Suomen ensimmäinen paraponiravilähtö. Mukana on yhdeksän raviponia, ja jokaisella ohjastajalla on kärryillä mukana ammattiohjastaja. Lähtö ajetaan ponilähtöjen tapaa reilun 1000 metrin matkalla.