Ajankohtaista

Käpylä Grand Prixin menestyjät 3vihjaajina

la 13. marraskuuta 2021 09.51.00

Käpylä Grand Prix huipentaa lauantain Toto75-kierroksen. 3vihjaajat ovat kisassa menestyneitä, ja ura raviurheilussa jatkuu edelleen. Veijo Heiskanen, Tero Pohjolainen ja Arto Hytönen ovat hienon lauantain 3vihjaajat.

Vihjaajakolmikko on harvinaisen yksimielinen vitoskohteen hevosista. Heiskanen, Pohjolainen ja Hytönen ovat sitä mieltä, että kupongille riittää kaksi hevosta 13 Hetviina ja 6 Kleppe Spödå.

Veijo Heiskanen ja Henna Halme palasivat Ruotsista ja aloittivat Vermon valmentajina tänä syksynä. Menestystä on tullut, ja kaksikko hakee 75-täysosumia neljän hevosen voimin. Heiskanen ajoi Käpylä GP:ssä voiton jo vuonna 1978 Uno Boyllä. Seuraavana vuonna Uno Boy nähtiin Prix d’Ameriquessa yhdessä Heikki Korven ajaman Charme Asserdalin kanssa. Heiskanen oli vasta 19-vuotias, kun hän ajoi Vincennesissä.

Tero Pohjolainen sai hevoskipinän verenperintönä. Hän on legendaarisen Evert Ryyttärin tyttärenpoika. Pohjolainen on hankkinut oppia niin Suomen kuin Ruotsin kärkivalmentajilta. Hän on ollut myös Tanskassa hevoshommissa. Nykyinen valmennustalli sijaitsee Sipoossa. Katydid toi Pohjolaiselle valmentajana ja omistajana Käpylä GP:ssä voiton vuonna 2009 Akseli Lahtisen ajamana.

Arto Hytönen on raviväelle tuttu Kouvolan radan toiminnanjohtajan paikalta. Kesäkuussa ajettava Kymi Grand Prix on monen ravi-ihmisen mieleinen kesämatkakohde. Hytönen on myös omistaja ja kasvattaja. Kati Lindsbergin valmentama Maxwell Mayday voitti Käpylä Grand Prixin vuonna 2012 Ari Moilasen ajamana. Maxwell Mayday on Hytösen kasvatti.