Ajankohtaista

Käpylän vaskikello kutsuu huippuhevoset - perinteinen Käpylä Grand Prix keskiviikon pikkujouluraveissa

pe 11. marraskuuta 2022 12.45.00

Käpylä Grand Prix kuuluu syksyn klassikoihin. Ensimmäinen KGP juostiin jo Käpylässä vuonna 1969, vahva Zazimka voitti kolme ensimmäistä kilpailua Lauri Malisen ajamana.

Keskiviikon Stark - Käpylä Grand Prix on jälleen hienotasoinen. Vahvat takamatkan hevoset ovat usein jyränneet voittoon. Keskiviikkona takamatkan kovamenijät ovat helisemässä, paalulta mennään kovaa ja pitkään. Henna Halmeen ja Veijo Heiskasen BWT Falcon sijoittui laukan jälkeen St Legerissa neljänneksi, ja voitti viimeksi Vermossa. Se jaksaa matkan. Mika Taittosen Truedream A.F. pystyy pitämään kovaa matkavauhtia, ja kunto on kohdillaan.

Takamatkalla on monta voitontavoittelijaa. Antti Ojanperän MAS Champ saapuu Vermoon neljän voiton putkessa. Viime vuoden Suur-Hollolan sankari on palannut tauolta hienossa vireessä. Don Williams voitti keskiviikkona, samoin Quite A Lover. Consalvo on tuore St Legerin sankari ja SE-ravuri. Martin de Bossin kyvyt tiedetään kuin myös Always Readyn.

Hannu Korven Whole Lotta Love ja Grainfield Aiden jaksavat matkan. Hazelhen Hermes voitti kisan vuosi siten, tallikaveri Sahara Sandstrom oli kakkonen. Timo Korvenheimon kaksikko on taas mukana. Käpylä Grand Prix on täynnä upeasti menestyneitä ravureita.

Keskiviikon ravi-illassa on paljon hienoja lähtöjä. Kylmäveristen Isokenkä ajetaan 2120 metrin matkalla. Vixeli ja Uljas Suomalainen tulevat Tapio Perttusen tallista. Ainakin Nyland, H.V. Tuuri ja Pauhis ovat tiukkoja vastustajia.

Kylmäveristen Tammatähti juostaan ennen 65-kierrosta. Kastehelmeni starttaa perusmatkalta, Tutun Impi ja Vennelmon Varma ovat takaa-ajajia.

Lämminveristen tammatähti aloittaa Toto65-kierroksen. Rata-arvonta heitti Goodygoodytwoshoesin ja Stonecapes Queilan lähtöradoille kuusi ja seitsemän. Piece Of Glory hakee kauden avausvoittoa kolmospaikalta.

Viime vuoden Finlandia-päivän Silverdivisionen- (kuva) ja Suur-Hollola-voittaja MAS Champ lähtee suosikkina Käpylä Grand Prix -lähtöön (kuva: Pekka Salonen).