Ajankohtaista

Keskiviikkona juhlitaan Kultasormea

ti 19. marraskuuta 2019 14.51.00

Keskiviikon raveissa juhlistetaan 70 vuotta täyttänyttä Pekka Korpea, joka on Vermon ja koko suomalaisen raviurheilun legenda. "Kultasormi" on saanut kutsua merkkipäivänsä kunniaksi ohjastajat kahteen juhlalähtöön, jotka ajetaan ravien viidentenä ja kahdeksantena kilpailuna.

Illan ohjelma alkaa ravien koelähdön jälkeen totohallissa n. klo 17.30, jolloin päivänsankari saapuu haastatteluun. Tarjolla on kakkukahvit 500 ensimmäiselle ja paikalla on myös iso onnittelukortti, johon yleisö voi käydä kirjoittamassa onnittelunsa. Kaviouran puolella ilta huipentuu kahteen juhlalähtöön, joiden ohjastajat ovat Pekan entisiä ja nykyisiä työntekijöitä. Kaikki eivät harmillisesti mahtuneet mukaan, ja lähtölistojen ulkopuolellakin on merkittävä joukko menestyneitä raviurheilijoita, jotka ovat saaneet oppinsa Korven tallissa. Juhlalähtöjen ohjastajien kommentteja Pekasta voi lukea jäljempänä.

Tapahtuman Facebook-sivulle pääsee TÄSTÄ LINKISTÄ >>

Ravien käsiohjelman ja vihjeet löytää TÄLTÄ SIVULTA >>

Pekka Korven juhlalähdöt ajetaan klo 19.35 ja 20.30. Lähdössä 5 Pekan oma ajokki on nro 8 M.T.Lara Croft ja lähdössä 8 nro 9 Qvidja's First. Jääkö Kultasormelle juhlalähdöissään haastajan rooli vai näyttääkö hän kotiradallaan haastajille kaapin paikan?

Ohessa muutaman kutsutun ohjastajan mietteitä Pekasta, mm. molempien lähtöjen ennakkosuosikkeja ohjastavan Joni-Petteri Irrin (suluissa lähdöissä ohjastettavien hevosten nimet).

 

Niko Riekkinen (6 Past Or Flash & 6 Filius Felix)

”Aloitin Pekalla kesällä 2012 ja loppuvuonna 2017 lopetin. Se oli hienoa aikaa, eikä aika käynyt pitkäksi. Pekka on jämpti, reilu ja opettavainen työnantaja. Aina kun kysyi, sai vastauksen jos oli ongelmia. Diamond Duon Kuopio Stakes -voitto ja Fabrice Duon Derby-voitto ovat jääneet erityisesti mieleen. Nyt olen ollut pari vuotta töissä Heikki Korhosella ja homma on siinä mielessä erilaista, että hevosmäärä on pienempi. Oma valmennustoiminta tuntuu tässä vaiheessa vielä haaveelta.”

Jarkko Ristimäki (1 Grainfield Aiden & 12 The Rector)

”Urani alkutaipaleen kaikki oppi tuli oikeastaan Pekalta. Olin Huhmarissa töissä vuodesta 1986 eteenpäin kuutisen vuotta ennen kuin lähdin lamavuosina ulkomaille. Minulla on ollut tuuria, että olen päässyt tekemään töitä suurten ihmisten kun Pekan ja Goopin kanssa. Niiltä ajoilta on jäänyt mieleen Vasabladet-sprintterilähtö, johon Pekka lähetti minut ajamaan Paint Chipiä ja tuli voitto. Silloin oli paljon huippuhevosia ja sai seurata niiden menestyskulkua. Sittemmin minulla on ollut 15 vuotta oma talli Orimattilassa ja viimeiset pari kuukautta olen tehnyt alihankintaa Perttusen Tapiolle niin, että hänen yksitoista hevostaan on tässä meidän tallissa.”

Joni-Petteri Irri (9 Beat Of Love & 3 Deangelo)

”Menin Pekalle töihin heti peruskoulun jälkeen ja olin kaikkiaan kaksi ja puoli vuotta oppisopimuksella siellä. Ei sen parempaa ensimmäistä työpaikkaa voi kuvitella. Olin aiemmin touhunnut ponien kanssa, mutta en niinkään ymmärtänyt hevosten valmentamista. Pekka opetti sen puolen. Hän oli paras työnantaja mitä minulla on ollut. Jämäkkä ja tarkka kaikesta ja aiheesta tuli palautetta, mutta oppia sai paljon. Eikä pelkästään hevosen ajoa, vaan muun muassa siitosoriiden kanssa työskentelyä ja ratamestarin hommia. BWT Satelliten kanssa oltiin Derby-finaalissa ja Pure Ivory oli siihen aikaan huipputamma ja kiva passihevonen. Pekka on harvoja suomalaisia, joka on oman kasvatustoiminnan kautta saanut huippuhevosia. Olin Pekan jälkeen hetken aikaa töissä Aripekka Pakkasella ja sitten kaksi eri jaksoa Timo Nurmoksella. Nykyään kaikki vieraat valmennuksessa olevat ovat minun listoilla ja äitini Tuijan valmennuslistalla on lähinnä omia kimppahevosia.”

Anssi Nurminen (3 Denver Brodde & 2 The Best Spruce)

”Kaikkia meitä juhlalähdöissä ohjastavia yhdistää varmaan se, että Pekalta on tullut oppia paitsi hevoshommaan, myös elämään ylipäätään. Hänen asenteestaan työntekoon voi ottaa mallia. Olin siellä töissä vuosina 1984-1988 ja Black Laukon kanssa päästiin menestymään Derbyssä ja Suur-Hollola-Ajossa. Pääsin myös ajamaan Pompano Parkissa Amerikassa. Sen jälkeen oli kova polte kokeilla omia siipiä, vaikka periaatteessa pidempäänkin olisi voinut olla Pekalla töissä. Siellä oli tosi kiva porukka ja se oli kuin hyvin johdettu urheilujoukkue, jossa kaikki tekivät töitä yhteisen menestyksen eteen.”

 

70-vuotias Pekka Korpi porskuttaa kovaa vauhtia eteenpäin ja ohjastaa itsekin omissa juhlalähdöissään. Kuva: Anu Leppänen.