Ajankohtaista

KevätCupin karsintoja ja naisille ilmainen sisäänpääsy keskiviikkona

ma 6. maaliskuuta 2023 11.46.00

Kevättä on ilmassa maaliskuun toisen keskiviikon raveissa. Neljä lämminveristen KevätCupin karsintaa on ohjelmassa. Nuoria hevosia nähdään Kolmivuotislähdössä ja Nuorten Sarjassa. Naistenpäivän kunniaksi keskiviikkona 8.3. Vermoon on kaikilla naisilla ilmainen sisäänpääsy.

Keskiviikkona kannattaa olla ajoissa paikalla. Ilta alkaa Kolmivuotislähdöllä. Kuudesta osallistujasta neljä aloittaa kilpauransa.

Kaksi KevätCupin karsintaa ajetaan ennen 65-kohteita. Fellaini Zet ja Make It Up lienevät ensimmäisen karsinnan suosikit. MAS Flash ja Chase ovat tasaisen toisen karsinnan kovimpia.

KevätCupin karsinnalla aloitetaan myös 65-kierros. Kiikku’s Trooper eteni Teivon Haastajadivisioonassa finaalivoittoon komealla kirillä ja on suosikki. Jacques Hyneman on onnistuessaan kova vastustaja.

Hevosurheilun Junioritähti on 65-kakkonen. Tuukka Varis on kärkipaikalla kahden osakilpailun jälkeen. Hänellä on ajettavana hyväkuntoinen Mathilde Halm, ja kärkipaikka saattaa pysyä Variksen hyppysissä myös kolmannen osalähdön jälkeen.

KevätCupin karsinnalla jatketaan 65-kolmosessa. Christa Packalénin valmennettavat ovat huippuvireessä, ja Nemea Kato kuuluu tallin menestyshevosiin. Se lähtee kisaan suosikkina. Joker Boko saa kärryilleen Santtu Raitalan, ja valjakko on yllätysvalmis.

Tasokas Nuorten Sarja on 65-nelonen. Barkov Evo, Real Hialeah, Kiikku’s Nea ja Angry Or Not jahtaavat toista peräkkäistä voittoa.

Avoimen luokan tammat kohtaavat enintään 125 000 euroa tienanneet oriit/ruunat 65-vitosessa. Club Nord Elit ja Ice Wine ovat joukon rahakkaimmat. Urospuoliset yrittävät haastaa tammat Deep Blue Fontin ja The Duden johdolla.

Pronssidivisioonakarsinta päättää 65-kierroksen. Mukana on hieno joukko viime viikkojen menestyjiä, Knocking Match etunenässä.

Lämminveristen KevätCup

  • Karsinnat lähdöissä 2, 3, 4 ja 6 erikseen molemmille voittosummakategorioille. Perusmatka 2120 m enint. 17 500 € ja 2140 m enint. 45 000 € tienanneille.
  • Karsinnoissa ja finaalissa on voimassa ennakkomaksun eräpäivän 14.2. mukaiset voittosummat.
  • Jokaisesta karsinnasta neljä parasta finaaliin. Jos viimeisestä finaalipaikasta tulee tasapääjuoksu, ratkaisee arpa finaaliin pääsijän.
  • Finaalin lähtöradat valitaan kokonaisaikojen mukaan, ensimmäisenä lähtöratansa valitsevat voittajat, sitten toiseksi tulleet jne. Jos kokonaisajat ovat samat, ratkaisee arpa valintajärjestyksen. Järjestäjän edustaja soittaa lähtöradoista valmentajille loppukilpailun ilmoittamispäivänä ma 13.3.
  • Finaalissa 18.3. on 10 000 € ykköspalkinto
  • Säännöt kokonaisuudessaan vermo.fi/kevatcup.

Nemea Kato voitti TalviCupin karsinnan helmikuussa ja hakee nyt finaalipaikkaa KevätCupin karsinnasta (kuva: Pekka Salonen).