Ajankohtaista

Kinderi vahvin Tawaststjernan Muistoajossa

ke 16. kesäkuuta 2021 22.10.00

Kinderi sai täysosuman suurkilpailussa, kuin se voitti 5-vuotiaiden kylmäveristen Tawaststjernan Muistoajon. Kymppitonnin ykkönen tuli ajalla 23,6a/1620m.

 

Huisi Hemmo kiirehti johtopaikalle ja veti avauspuolikkaan 21,9-kyytiä. Hannu Torvinen käänsi Kinderin johtavan takaa keulahevosen rinnalle. Kaisa Tupamäki-Kukkamon valmentama Kinderi oli selvästi vahvin. Maurizo kiri kakkoseksi ja Ville Kalle porukan perältä kolmanneksi.

 

”Kinderi on tosi lahjakas, eikä tänään laukka ollut lähellä. Hieman mietin siinä vaiheessa, kun piti nousta johtohevosen rinnalle, että pitäisikö jäädä sisäradalle. Olen ajanut tällä lähes kaikki startit, ja onnistuminen isossa lähdössä tuntuu hyvältä”, Torvinen sanoi.

 

Toto65-kierros alkoi Samvaisin komealla kirivoitolla. Tuomas Korvenoja odotteli toisessa parissa ulkona, ja valjakko oli maalisuoralla omaa luokkansa. Adanna pinkaisi johtavan takaa kakkoseksi ohi johtavan rinnalle juosseen Truedream A.F:n.

 

Patri Filatoff ajoi Orvar Iverin ykköseksi Salamakypärät-lähdössä. Filatoff latasi kasikaistalta kovaa ja pääsi avauspuolikkaan jälkeen keulaan. Jarno Kallionpään valmentama Orvar Iver voitti helposti, ja Udde Face seurasi sen takaa kakkoseksi.

 

”Omistajilta tuli ohjeet ajaa aggressiivisesti heti alussa, ja sitä noudatin. Onneksi saimme keulan suosiolla. Tämä oli kolmas kerta, kun voitin Orvar Iverillä Salamakypärät-lähdön”, Filatoff iloitsi.

 

Isto Kuisman valmentama Hosianna Sisu hallitsi Tuplaa voittosumma -lähtöä. Se irtosi johtopaikalta varmasti ykköseksi Hannu Torvisen ajamana. Planbee ja Fazimo kirivät muille totosijoille.

 

A.V. Marttilan Tammasarjassa paineltiin kovaa. Timo Tuominen täräytti Sokrulla keulaan. Esa Holopainen käänsi Ciiran Tähden rinnalle. Avauspuolikas mentiin 20,1 ja kierros 21,4, mutta Sokru ja Tuominen pitivät kiinni keulapaikasta. Taktiikka oli oikea. Sokru paineli ykköseksi ajalla 22,6a/1620m. Edellinen ykkönen oli parin vuoden takaa. Lakan Leija eteni kakkoseksi ja Vennelmon Varma kolmanneksi.

 

”Sokru ailahteli viime vuonna, mutta mitään syytä ei siihen löytynyt. Se lähti terävästi. Harkitsin, että annan keulat Holopaisella, mutta Sokru halusi itse vastata. Voitto oli yllätys, mutta hyvä suoritus ei”, Tuominen sanoi.

 

Toto65-kierros päättyi suursuosikki Mark Moren näytökseen. Hannu Torvinen otti Christa Packalénin valmennettavalla sisäradalta johtopaikan. Mark More veti varmasti maaliin sakka ja piti rinnalla ravanneen Credit To Loven takanaan.

 

”Seuraavaksi menemme Härmän suurkilpailuun”, Christa Packalén sanoi.


Hannu Torvinen ajoi jo toisen peräkkäisen voittonsa klassisessa Tawaststjernan Muistoajossa. Viime vuonna voittaja oli Parvelan Retu, tällä kertaa Kinderi. Kuva: Pekka Salonen