Ajankohtaista

Kivikylä Voimaliiga keskiviikkona: Jason’s Camden takaa-ajajana

ma 16. tammikuuta 2023 13.23.00

Kylmäveristen Tammatähti ja Jaettava sarja sekä Kivikylä Voimaliiga ovat keskiviikon nimilähdöt.

Matias Salon valmentama Jason’s Camden palaa tauolta Voimaliigassa. Finlandia-päivänä jenkkiruuna raivasi tiensä Ruotsin hopeadivisioonan finaaliin, joka juostiin Elitloppet-viikonloppuna. Jason’s Camden kutsuttiin mukaan myös Kymi GP -kisaan.

Santtu Raitalan ajama Jason’s Camden starttaa Voimaliigassa 40 metrin takamatkalta, Sahara Sandstorm, Hazelhen Hermes ja Don Williams ovat samalla paalulla. Amperage Hanover, Morris, Way To Go ja Ashley Face ovat kovia kiinniotettavia.

Jaettavan sarjan lähtöjä ajetaan kolme, kaksi Toto65-kohteissa. Franselmi, Savon Sisu ja Dzingel ovat suosikit 65-kakkosessa. Rannan Pomo ja Helmen Humu kohtaavat 65-vitosessa. Vahvavireinen Tanhuan Lilja sai takarivin lähtöpaikan ennen 65-kierrosta ajettavaan Jaettavaan sarjaan.

Toto65-kierros käynnistyy hyvätasoisella tammalähdöllä. Make It Up, Callela Ladybird, Xenia Comery ja Makeadreamcometrue ovat menneet vahvasti viime kilpailuissa. Kolme ensin mainittua kohtasi keskiviikkona, Markku Niemisen valmentama Callela Ladybird hurjasteli voittotuloksen 14,8a/2120m.

Kylmäveristen Tammatähti ravataan juuri ennen 65-kierroksen alkua. Antti Ala-Rantala tuo Vermoon Kleppe Spödån ja Tutun Impin. Hulluduunari lähtee Ala-Rantalan kaksikon välistä ja on tiukka vastustaja.

Ravi-ilta päättyy mielenkiintoiseen Harrastajalähtöön. Kuskeilla saa olla urallaan enintään 50 starttia. Ravien armoitettu äänityöläinen Lauri Hyvönen ohjastaa ensimmäisen kerran Vermossa. Varmakuntoinen Mountain Titanium on Laten hevonen. Juha Puhtimäki on innokas ravimies ja pesäpalloilija. Hän ajaa White Cross Diegolla. Timo Korvenheimo kuuluu valmentajien eturiviin. Nyt hänet nähdään kilvanajossa kollega Tapio Perttusen treenaaman Perfect Stormin kärryillä.

Ravien käsiohjelmaan voi tutustua tästä linkistä >>

Tauolta palaava Jason's Camden hakee paluuta voittokantaan Voimaliigassa (kuva: Pekka Salonen).