Ajankohtaista

Knockout Race ja kansainvälinen naisajajaottelu EM-perjantaina

ke 2. lokakuuta 2019 12.12.00

Vermon syksyn supertapahtuma EM-ravit alkaa jo perjantaina 11.10. Illan ohjelmassa on silloin Toto65-kierros, jolloin ajetaan mm. Derbyrevanssi, Valtra Sisusarja ja Salamakypärät-osalähtö.

Ennen varsinaisia lähtöjä perjantaina ajetaan uloslyöntikilpailuna Knockout Race klo 16.15 alkaen. Kolmessa alkuerässä kohtaa kolme lämminveristä ja alkuerien voittajat etenevät finaaliin. Kilpailumatka on 220 metriä. Kisan säännöt löytyvät alempaa. Veikkaus järjestää voittajapelin Knockout Racen kokonaiskilpailuun.

Knockout Racen jälkeen klo 17 ravataan kansainvälinen naisajajaottelu, jossa on edustajia viidestä maasta. Kilpailu ajetaan kymmenellä hevosella ja sarja on rajattu enintään 9500 euroa voittaneille lämminverisille. Norjan edustajat Amanda Robertsen ja Anita Valstad ovat käytettävissä ratsastajina myös illan montelähtöön.

Kansainvälisen naisajajaottelun ohjastajat:

Jelena Fironova, Viro

Louise Medelberg, Ruotsi

Riitta Nylund, Suomi

Irina Prosorova, Venäjä

Amanda Robertsen, Norja

Marjo Saastamoinen, Suomi

Miia Salminen, Suomi

Anita Valstad, Norja

Maria Virtanen, Suomi

Emma Väre, Suomi

Knockout Racen säännöt:

1 §

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan 4-12-vuotiaat lämminveriset, joilla on kilpailuoikeus rekisteröintimaassaan.

2 §

Kilpailu ajetaan enintään yhdeksän hevosen uloslyöntiajona 220 metrin matkalla autolähetyksellä. Hevoset kilpailevat kolmen hevosen ryhmissä radoilta 3, 5 ja 7. Kilpailun järjestäjä jakaa hevoset ryhmiin. Ryhmän voittaja pääsee finaaliin. Tasapääjuoksutilanteessa ratkaistaan voittaja arvalla tuomariston toimesta. Ensimmäisen karsinnan voittaja starttaa finaaliin radalta 7, toisen voittaja radalta 5 ja viimeisen karsinnan radalta 3. Finaalin palkinnot ovat 2 000 € - 1 000 € - 500 €.

3 §

Ensisijainen karsintaperuste on hevosen autolähtöennätys ja toissijainen karsintaperuste karsintapisteet. . Jos karsintapisteetkin ovat samat, mukaanpääsijä arvotaan. Lisäksi järjestäjällä on mahdollisuus valita yksi (1) hevonen mukaan "villillä kortilla".

4 §

Ajovitsan käyttö on sallittu vain turvallisuutta uhkaavissa tilanteissa. Kielletty ajotapa tai muu karkea rike voi johtaa suorituksen hylkäämiseen.

5 §

Jos finaalikolmikosta yksi osallistuja on poissa force majeure -tilanteesta johtuen, nousee loppukilpailuun nopein karsintalähdössä toiseksi sijoittunut. 

Jos finaalikolmikon kaikki osallistujat hylätään, kilpaillaan uudestaan. Jos finaalissa yksi hevosista hylätään, sijoittuu se kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Jos finaalissa kaksi hevosta hylätään, sijoittuvat hevoset alkukarsinnan kokonaisaikojen mukaisessa järjestyksessä toiseksi ja kolmanneksi.

Tasapääjuoksutilanteessa ratkaistaan sijoitus arvalla tuomariston toimesta.

6 §

Muilta osin noudatetaan Suomen Hippoksen ravikilpailusääntöjä.