Ajankohtaista

Knockout Race pe 4.9. - säännöt

ma 31. elokuuta 2020 10.13.00

1 §

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan 4-12-vuotiaat lämminveriset, joilla on kilpailuoikeus rekisteröintimaassaan.

2 §

Kilpailu ajetaan enintään yhdeksän (9) hevosen uloslyöntiajona 200 metrin matkalla autolähetyksellä. Hevoset kilpailevat kolmen hevosen ryhmissä radoilta 1, 3 ja 5. Tasoitustenlaatija jakaa hevoset ryhmiin. Jokaisen ryhmän voittaja pääsee finaaliin. Tasapääjuoksutilanteessa ratkaistaan voittaja arvalla tuomariston toimesta. Jos kaikki erään osallistuneet hylätään, kilpaillaan erä uudestaan. Ensimmäisen karsinnan voittaja starttaa finaaliin radalta 5, toisen voittaja radalta 3 ja viimeisen karsinnan radalta 1. Finaalin palkinnot ovat 3000 € - 1 500 € - 750 €. Kaikki eriin osallistuneet valjakot palkitaan vähintään 100 eurolla.

3 §

Ensisijainen karsintaperuste on hevosen autolähtöennätys ja toissijainen karsintaperuste karsintapisteet. Jos karsintapisteetkin ovat samat, mukaanpääsijä arvotaan. Lisäksi järjestäjällä on mahdollisuus valita yksi (1) hevonen mukaan "villillä kortilla".

4 §

Ajovitsan käyttö on sallittu vain turvallisuutta uhkaavissa tilanteissa. Kielletty ajotapa tai muu karkea rike voi johtaa suorituksen hylkäämiseen.

5 §

Jos finaalikolmikosta yksi osallistuja on poissa force majeure -tilanteesta johtuen, nousee loppukilpailuun samalle lähtöradalle nopein karsintalähdöissä toiseksi sijoittunut (saman kokonaisajan tilanteessa ratkaistaan finaaliin pääsijä arvalla tuomariston toimesta).

Jos finaalikolmikon kaikki osallistujat hylätään, kilpaillaan finaali uudestaan. Jos finaalissa yksi hevosista hylätään, sijoittuu se kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Jos finaalissa kaksi hevosta hylätään, sijoittuvat hevoset alkukarsinnan kokonaisaikojen mukaisessa järjestyksessä toiseksi ja kolmanneksi (saman kokonaisajan tilanteessa toisesta sijasta tuomitaan tasapääjuoksu).

Tasapääjuoksutilanteessa ratkaistaan sijoitus arvalla tuomariston toimesta.

6 §

Muilta osin noudatetaan Suomen Hippoksen ravikilpailusääntöjä.