Ajankohtaista

Kokelasohjastajien EM-kilpailu: Kulta Ruotsiin, pronssimitali Suomeen

ke 13. lokakuuta 2021 21.05.00

Ruotsin Lukas L Svedlund ajoi neljässä osalähdössä sijoitukset 4-1-2-8 ja keräsi 39 pistettä, se toi EM-kullan. Irlannin Oisin Quill voitti viimeisen osalähdön ja nousi hopealle 36 pisteellä. Suomen Riku M. Lindgren voitti yhden osalähdön. Kokonaispisteet 31,5 riittivät hienosti pronssimitaliin.

EM-kisa käynnistyi belgialaisvoitolla. Massimo Arickx käänsi Keisari Suuren kiriin viimeisellä takasuoralla, ja Pentti Tikkisen 4-vuotias ori paineli ylivoimaiseen voittoon ajalla 15,7a/2120m. Irlantilaisen Oisin Quillin ajama Easy Silence kiri kakkoseksi ennen johtopaikalla ravannutta Santos Bravea, jota ajoi Jeronimo Andreu Fuster Espanjasta. ”Fiilis oli hieno, kun pääsin ajamaan ja voittamaan Keisari Suurella”, Arickx sanoi.

Toisen EM-osalähdön voitto jäi kotiradalle, kun Sirpa Tienhaaran valmentama Mister Lane oli ykkönen. Ruotsin Lukas L Svedlund tarjosi ruunalle hyvän juoksun kärkiparin takana. Maalisuoralla Mister Lane oli vahvin ja voitti ajalla 15,4a/2120m. Venäjän Julia Tarasenkon Dust Collector jaksoi hyvin kakkoseksi. ”Katsoin Mister Lanen lähtöjä videokirjastosta, ja tiesin, että se on vahva hevonen, mutta myös nopea. Meinasin jo lähteä aiemmin ajamaan johtavan rinnalle, mutta vauhti oli reipasta ja pysyin toisessa ulkona”, Svedlund kertoi.

Kolmannessa EM-osalähdössä juhlittiin suomalaiskuskin voittoa. Riku M Lindgren karautti Leo Mönttisen Wishing Dreamsin johtopaikalle. 4-vuotias tamma piti paikkansa varmasti maaliin saakka ja voitti ajalla 15,0a/2120m. ”Valmentajan kanssa puhuttiin, että keulasta voitaisiin yrittää. Tämä on kehittyvä hevonen, joka ei vielä varmaan anna ihan parastaan. Ohjastaminen kiinnostaa kovasti, ja raveihin lähdetään aina, kun joku vain ilmoittaa”, Lindgren sanoi.

Päätösosalähdössä voitto meni irlantilaiskuskille. Oisin Quillin ajama Selanne kiri vahvasti ykköseksi ajalla 16,2a/2120m. Unkarin Peter Erdein ohjastama Bella Bloom pinnisti kakkoseksi, Tanskan Lars Fredrik Kolle oli kolmas Unequalled Stridellä. Lindgrenin Holy Jack jäi harmittavasti pussiin johtohevosen taakse. ”Selanne on hyvä hevonen, ja saimme hyvän reissun. Ehdotin valmentajalle, että otetaan kengät pois, kun katselin hevosen juoksuja videokirjastosta”, Quill sanoi.