Ajankohtaista

Kokeneet Talvimaljan voittajat ja Pariisin kävijät 3vihjaajina - katso myös ratamestarin videohaastattelu

pe 28. tammikuuta 2022 10.36.00

Kavioliiga-lauantain upeat Toto75-kohteet saavat myös arvoisensa vihjaajat. Lars-Erik Stenberg, Pekka Yli-Houhala ja Ari Hartikainen ovat saaneet juhlia Talvimaljan voittoja. Eikä siinä vielä kaikki. Kun viikonloppuna ajetaan Prix d’Amérique, vihjaajakolmikolla on jokaisella kokemuksia myös Pariisin raveista.

 

Lars-Erik Stenberg on kolminkertainen Talvimalja-voittaja. Hänen valmennettavistaan Speedy Play oli ykkönen 2004, Isn’t It Pacha 2009 ja Ladakh Jiel 2010. Stenbergin valmentama Riding Sponsor valloitti Pariisin Enghienin kaviouran vuonna 1990. Se oli ensimmäinen Suomessa syntyneen hevosen voitto Ranskassa.

 

Pekka Yli-Houhalan Talvimaljan ykkönen on vuodelta 1995. Ilkka Korpi ohjasti Isadora Laukon silloin ykköseksi. Isadora Laukko on ajankohtainen myös tämän vuoden kisassa, sillä se on Sahara Sandstromin emänemä. (Olisi varmaan pitänyt laittaa nro 12 mummon kunniaksi myös kupongille, Yli-Houhala tokaisi riviä tehdessään). Yli-Houhala ja Houston Laukko muistetaan 1990-luvulta. Houston Laukko oli kansainvälinen tähti, joka kilpaili kaksi kertaa Prix d'Ameriquessa.

 

Ari Hartikaisen mittavaan uraan mahtuu monen Vermon suurkilpailujen voitot. Hartikainen ajoi Columbus Laukon Talvimaljan ykköseksi vuonna 1989. Samainen Columbus Laukko kilpaili Vincennesissä vuoden 1990 Amerique-päivän oheislähdössä, mutta hylättiin. Siporilla Hartikainen ajoi kakkoseksi Vincennesin kylmäverilähdössä 2003.

 

Veikkauksen sivuilta löytyy hevoskohtaiset vihjeet kaikista 75-kohteissa kilpailevista hevosista, ne voi lukea tästä linkistä.

Hevosurheilun ennakkojuttu lämminveritammojen TalviCup -finaalin ennakkosuosikki Pitch Perfectistä löytyy täältä.

 

3vihjaa:

Ratamestarin videohaastattelu: