Ajankohtaista

Kolmen kilometrin kisat: Panthera ja Oilsheik Vermon vahvimmat

ke 17. marraskuuta 2021 22.11.00

Pertti Hakkaraisen Panthera oli ykkönen Valtra Sisusarjassa ja Hannu Korven Oilsheik Karanor Teräsmiesliigassa.

Panthera lähti Valtra Sisusarjaan suurena suosikkina. Yksin paalulta startannut Panthera ravasi keulassa koko matkan ja voitti helposti ajalla 29,9/3120m. Ajatustenlukija pinnisti kakkoseksi ohi Ukkosen Jymyn.

- Tämä on aina yhtä jännittävää. Tänään Panthera näytti hyvältä, ja voitto tuli varmasti. Se oli nyt rauhallisempi, kun isä ajoi sillä varmaan 13 kierrosta tallialueen pikkuradalla. Olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme saaneet tällaisen hevosen, Pertti Hakkaraisen tyttäret ja Pantheran omistajat Tiina ja Mari Hakkarainen kertoivat.

Karanor Teräsmiesliiga päätti Toto65-kierroksen. Hannu Torvisen ajama Federal Hill näytti keulasta purjehtivan voittoon, mutta Hannu Korpi loihti Oilsheikin hurjaan kiriin. Valjakko kiersi loppukaarteen neljättä rataa ja Korpi ehti tuulettaa voittoa jo hyvissä ajoin ennen maalilinjaa. Voittotulos oli 16,7/3160m. Federal Hill oli kakkonen.

- Viimeksi meni voitto montélähdössä siihen, kun hevosen turvalle lensi niin paljon hiekkaa, että se laukkasi. Tänään voittotaisto käytiin Pohjanmaan miesten kesken. Me johdamme nyt 1-0. Oilsheik on noussut hyvään kuntoon, ja uskon, että pärjätään myös jatkossa, Korpi sanoi.

Ilta alkoi kylmäveristen montélähdöllä. Voittokone Sjö Kongen haki keulat ensimmäisellä takasuoralla. Antti Ala-Rantalan norjalaisruuna viiletti Heli Perkiön ohjastamana ylivoimaiseen voittoon ajalla 27,9a/2120m. Ykkönen oli Sjö Kongenin 12. tällä kaudella, kaikki voitot ovat tulleet juuri montéssa.