Ajankohtaista

Korvenheimon talliin kaksoisvoitto Käpylä Grand Prixissä

la 13. marraskuuta 2021 19.22.00

Käpylä Grand Prixissä juhlivat yllättäjät. Timo Korvenheimon voimahevoset, todelliset työnsankarit Hazelhen Hermes ja Sahara Sandstorm ottivat kaksoisvoiton.

Unique Creation laukkasi lähdössä. Sahara Peyote eteni takamatkalta kärkeen. Sen rinnalle kiersi An-Dorra. Jukka Torvisen ajama Hazelhen Hermes lähti kiriin takasuoralla ja paineli tallikaveri Sahara Sandstorm perässään kärkeen loppukaarteessa. Hazelhen Hermes oli vakuuttava ja vei 12 500 euron ykkösen ajalla 14,0/2640m. Ville Tonttilan ajama Sahara Sandstorm oli selvästi kakkonen ennen Zogo Matchia. Unique Creation kiri hurjasti neljänneksi laukan jälkeen. An-Dorra väsyi.

- Viimeistä rahasijaa toivottiin, kyllä voitto on iso yllätys myös minulle. 700 jäljellä mietin, että pitääkö kääntää kiriin vai ei. Ja käänsin, loppumatkan hevonen vain kuulosteli kavereita, missä ne tulevat, Torvinen sanoi.

- Hazelhen Hermeksen lempinimi on Mikko. Se on supermahtava hevonen ja tulee aina takaisin. Ottaa tällaisessa lähdössä kaksoisvoitto, on aivan uskomatonta, meillä on todelliset työnsankarit, Korvenheimo iloitsi.

Finntack Cupin finaali sujui karsintavoittaja Midnight Princen tahdissa. Antti Teivainen piti ykkösradalta johtopaikan. Heikki Lehtiniemen 5-vuotias ruuna paineli keulassa maaliin saakka ja vei 7 000 euron ykkösen ajalla 14,5a/2120m. Girls With Curls sai johtavan takaa kiritilaa ja oli kakkonen ennen vahvasti kiertänyttä Jakob B.Bokoa. En Candy Till ei saanut kiritilaa toisesta ulkoa.

- Midnight Princella oli ensimmäistä kertaa vetolaput. Juoksusta tuli vähän raskas, kun jouduimme spurttaamaan myös matkalla. Hevonen tuntui hyvältä, ja olin tosi luottavainen”, Teivainen kertoi.

Toto75-kierros alkoi mailin ryhmällä, jossa mukana oli avoimen luokan tammoja. Leo Mönttisen Ice Wine viiletti keulasta vakuuttavasti voittajaksi Santtu Raitalan ajamana. BWT Divine eteni kakkoseksi.

Kylmäveristen kovin sarja ajettiin 2620 metrin matkalla. Olavi Nisosen Pauhis haki 20 metrin takamatkalta keulapaikan. Se sai prässiä Antti Ala-Rantalan hevosilta, mutta kesti kaiken. Antti Teivainen sai lasketella toiseen peräkkäiseen 75-voittoon ajalla 26,1/2640m. Morison kiri kakkoseksi. Ala-Rantalan Haukeli Expressen ja Nyland ottivat seuraavat sijat.

Kylmäveritammojen lähdössä voitto meni Ala-Rantalan talliin. Juha Länsimäki tarjosi Kleppe Spödålle tarkan juoksun ensin johtavan takana ja sitten kolmantena sisäradan jonossa. Kun Länsimäki käänsi kiriin, Kleppe Spödå kiri terävästi voittoon ajalla 26,6/2140m. Lumi-Oosa tuli väkevästi rinnalle, mutta laukkasi harmittavasti. ”Vedin Lumi-Oosalta korvat auki, ja siihen tamma laukkasi, Harri Kotilainen selvitti.

”Olen ajanut Kleppe Spödålla kolme kertaa ja aina on tullut voitto. En tiedä, miten tänään olisi käynyt, jos Lumi-Oosa olisi ravannut”, kertoi Länsimäki, joka juhlisti voitolla myös 60-vuotissynttäreitään.

Olli Koivunen ajoi Rainer Österbackin Bietron voittoon mailin ryhmässä. Ari Moilanen ohjasti Vesa Santasen Ratu Releasen ykköseksi lämminveristen mailin ryhmässä.